Haaste: Mitä ruokaa?
Tämä haaste on kiertänyt kuulemma monessakin blogissa -
vähän eri nimellä tosin - minä bongasin tämän sattumalta Marjukalta. En yleensä osallistu haasteisiin, tai en
ainakaan tätä ennen ole osallistunut, mutta nyt sattui niin osuva, etten voinut
vastustaa. Kaikkihan kuitenkin syövät, joten kaikki voivat osallistua!
Millainen on aamupalasi?
Viikolla en yleensä syö aamupalaa, tai jos syön, niin vasta
yliopistolla. Silloin valitsen joko puuron tai ruisleivän. Ruisleipä
graavilohella on ihan parasta, mutta sitä on harvoin tarjolla. Ruisleipä
juustolla ja kasviksilla maistuu myös. Saatan joskus ottaa aamupalaevääksi
kotoa omenan tai mandariineja. Viikonloppuisin syödään kunnon aamiainen, esimerkiksi inkiväärinen tonnikalamunakas. Poikkeus vahvistaa säännön myös
arkena: http://tanjan-maistamista.blogspot.com/2018/01/arjen-luksusta-heti-aamusta.html
Arkinen bravuurisi?
Olisiko tuo joku ikisuosikeistamme, Mikon suosikki bolognesekastike, minun suosikkini tonnikalasalaatti tai yhteinen suosikkimme inkiväärinen uunilohi. Inkiväärilohta rakastaa myös
siskoni.
Suolaiset vai makeat herkut?
Ehdottomasti suolaiset. Hyvä ruoka on ylipäänsä parempaa
kuin herkut. Jälkiruoka on se, joka jätetään välistä, alkuruoka ja pääruoka
ovat tärkeämmät.
Mitä syöt, kun keittiön kaapeista ei löydy järkeviä
raaka-aineita?
Yleensä aina on vähintäänkin purkkitonnikalaa. Siihen kun
lisää suolatonta sitruunapippuria ja tuorekurkkua, niin johan kelpaa. Eli lähes
aina on järkeviä raaka-aineita – järkevyys tosin määriteltäneen jokaisen omasta
näkökulmasta. Mieheni mielestä äsken mainittu ei ole järkevä ruoka-annos ;)
Paras lohturuoka?
En oikein ymmärrä käsitettä lohturuoka, kaikki hyvä ruoka
tekee päivästä paremman, mutta jos ajatellaan pimeätä talvi-iltaa työpäivän
jälkeen, niin lämmin leipä hyvillä mausteilla kyllä toimii,
jos vaan jaksaa väsätä.
Lempiruokasi lapsena?
Tykkäsin kanaviillokista, tillilihasta ja läskilootasta. Läskiloota oli myös hieman ruokanirson isäni
suosikkeja.
Mitä jääkaapistasi löytyy aina?
Purkkitonnikalaa ja purkkiananasta. Inkivääriä,
sitruunamehua, valkosipulia. Texas Pete, adjika sekä muita maustekastikkeita.
Öljypuun salaattikastiketta. Kun ollaan kotona, niin aina löytyy ainekset myös
vihreään salaattiin.
Ja vaikka tuoreita yrttejä ei säilytetä jääkaapissa, niin
mainitsen tässä, että niitä on kotona lähes aina ympäri vuoden ainakin jokunen,
kesällä koko parveke täynnä.
Entä pakastimesta?
Se on aina kovin täynnä mitä sekalaisinta seurakuntaa. Usein
on keittoja, joita on tehty yli oman tarpeen, myös liha myydään marketeissa
kahden hengen taloudelle liian isoissa pakkauksissa, joten sitäkin pakastimesta
löytyy. Leipäpakettien loput menevät usein myös pakkaseen.
Mausteet, joita käytät eniten?
Suolaton sitruunapippuri on suosikkini. Käytän mausteita
kyllä todella laajalla kirjolla. Tuon jokaisesta uudesta maasta aina
mausteen tai mausteita mukanani, rakastan maustetoreja. Minulla on kotona yksi
laatikosto täynnä mausteita.
Lempiruokakauppasi?
Minulla ei ole sellaista. Tykkään kauppahalleista ja
toreista, mutta arjessa tulee käytyä suurissa marketeissa, joissa on melko hyvä
valikoima kaikkea. Myös lähikauppoja suosin ihan periaatteesta.
Mitä syöt kovimmassa kiireessä?
Hedelmiä.
Uusin ruokainnostus omassa keittiössäsi?
Oikaisushi! Tehtiin sitä viikonloppuna. Innostun helposti,
mutta myös kyllästyn helposti, ja aina on kiva kokeilla jotain uutta. Tomaatti
kaikissa muodoissaan on keittiömme kestosuosikkeja.
Kiinnostavin ruokatrendi?
En osaa vastata, todellinen ruokakriitikko siis :D
Lempiravintolasi juuri nyt?
Myös tähän on todella vaikea vastata, koska vietän arkeani
Lappeenrannassa, Joensuussa, Pietarissa ja Helsingissä. Kahta ensimmäistä ei
oikein voi verrata kahteen jälkimmäiseen. Lappeenrannassa suosikkini on Bistro Lähde tai Wolkoff, Joensuussa Kielo tai Local
Bistro, Helsingissä ja Pietarissa tarjontaa on kerta kaikkiaan niin paljon,
etten edes osaa valita yhtä tai kahta suosikkiani.
Mitä ruokaa tekee mieli nyt?
Juuri nyt ei ole nälkä, mutta yksi kestosuosikkejamme
on Kourulan Cup-kahvilan pitsa, joten vastaan sen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti