maanantai 24. helmikuuta 2020

Pekoni-kermahernekeitto


Jos miehesi saisi päättää, mitä teillä syödään viikonloppuna, millainen olisi ruokalista?

Mikko oli sattumoisin löytänyt useamman mielenkiintoisen reseptin netistä/lehdistä ja ehdotti ruokia viikonlopuksi. Mitä sitä sitten turhaan miettimään enempiä, vaan tuumasta toimeen.

Meillä kokattiin viikonloppuna Mikon ehdotuksesta siis tonnikalalasagnea, fetalihapullia ja pekoni-kermahernekeittoa.

Aloitetaan hernekeitosta. Mikko löysi reseptin mainoslehdestä, muttei ottanut reseptiä talteen. Marketissa nopeasti googlaten resepti löytyi, muttei auennut. Näkyi vain otsikko, joka oli pekoni-kermahernekeitto, näkyi myös alku ingressistä, joka ei paljon enempää tietoa aineksista antanut kuin Dijon-sinapin.

No, nimestä tietysti pystyy päättelemään paljon, mutta eihän se toki "oikein" mennyt, kun sitten pääsimme kotiin paperireseptin äärelle. Mutta ei hätää, olen varma, että meidän reseptimme päihittää alkuperäisen reseptin mennen tullen.

Pekoni-kermahernekeitto



Purkki lihatonta luomuhernekeittoa
Paketti pekonia
Ruokakermaa
Dijon-sinappia

Paistoimme pekonit rapeaksi uunissa ja pilkoimme ne.

Lämmitimme hernekeiton kattilassa veden kanssa, lisäsimme vähän ruokakermaa.

Tarjoilimme keiton ruokakerman, Dijon-sinapin ja pekonisilpun kanssa.

En ole ennen niin hyvää hernekeittoa syönytkään, vaikka iskän kasvishernekeitolla onkin aina erityinen paikka makumuistoissani.

P.S. Kiinnostuneille tiedoksi, että alkuperäiseen K-kaupan reseptiin olisi tavalliseen purkkihernekeittoon lisätty pekoni-sipuliruokakermaa ja Dijon-sinappia. Juu, kilpailua ei synny tämän reseptin kanssa.

Ei kommentteja: