lauantai 17. marraskuuta 2018

Sen täydellisen metsästys: inkiväärinen juustoviettelysJuustoviettelys on ollut kotikeittiömme suosikkeja iät ja ajat. Sen juuret juontavat Pietariin, jo toimintansa lopettaneeseen Cafe Hameleoniin, jossa on aikoinaan istuttu ilta jos toinenkin juustoviettelystä ja skumppaa nauttien.

Olen tehnyt juustoviettelystä vuosien saatossa monella eri tavalla, tässä reseptissä tärkeää roolia näyttelevät inkivääri ja chiliöljy. Ja juustoviettelyksessä kuuluu maistua myös valkosipuli kunnolla.


Inkiväärinen juustoviettelys

Salaatti:
vihreä omena
pari pientä, napakkaa suolakurkkua
juustoa (Edam, Emmental tai joku muu – oman maun mukaan)
puolikas tuorekurkku
paistettua ruisleipää (ohuen ohut toimii hyvin)
Paistamiseen chiliöljyä (Tesco Finest Fiery Chilli & Garlic Dipping Oil)

Kastike:
kermaviili (kevyt)
Öljypuun majoneesia
tuoretta inkivääriä pilkottuna
tuoretta valkosipulia pilkottuna
sitruunamehua
suolatonta sitruunapippuria reilusti
chiliä myllystä
chiliöljyä

Salaatin päälle:
tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
mustapippuria myllystä

Pilko salaatin ainekset. Sekoita kastike erillisessä kulhossa. Paista leipäpalat chiliöljyssä ja jäähdytä ne paistamisen jälkeen.

Laita muut salaattiainekset kulhoon, mutta jätä ruisleipäpalat ja tuorekurkku erikseen. Sekoita kastike salaattiin. Salaatin kastikkeineen voi laittaa jääkaappiin maustumaan.

Lisää salaattiin tuorekurkku ja paistetut, pikantisti chiliset leipäkuutiot vasta juuri ennen tarjoilua. Lopuksi päälle mustapippuria myllystä ja tuoreet yrtit. Avot!

Jos haluamme juustoviettelyksestä ruokaisampaa, lisäämme viettelykseen keitettyä täysjyväpastaa sekä paahdettuja cashew-pähkinöitä.

Pähkinät lisätään salaattiin ruisleivään ja tuorekurkun kanssa vasta tarjoiluvaiheessa, makaronit menevät mukaan muiden ainesten kanssa ennen jääkaappikeikkaa.

Приятного аппетита!


Lopuksi avaan vielä sen verran tuota otsikkoa, että minulla on meneillään ”sen täydellisen metsästys” muutamien ruokien suhteen, joita ovat muun muassa borssikeitto, spagetti bolognese ja juustoviettelys.

Nämä ”täydellisyyden tavoittelijat” ovat suosikkiruokiamme, joita kokatessamme pyrimme monenlaisin tuunauksin aina hieman erilaiseen, maukkaimpaan mahdolliseen lopputulokseen.

Borssikeiton ja bolognesen osalta metsästämme sitä täydellistä myös eri ravintoloista aina tilaisuuden tullen. Myös köyhät ritarit kuuluvat ravintolametsästettäviimme.

Alkunsa "sen täydellisen metsästys" sai lapsuuden makumuistosta ns. täydellisestä borssista – ja sen täydellisen metsästys jatkukoon!

Ei kommentteja: