lauantai 26. helmikuuta 2011

Kukkoa viinissä sitruunaohraton kera


Idea ruokaan syntyi Iron Chef -ohjelmasta, jossa teemana oli kana. Tueksi etsin muutamia reseptejä myös netistä. Tässä aikaansannokseni. Kukon resepti on tässä blogitekstissä seuraavana, ohraton resepti toisessa blogitekstissäni, olkaa hyvät: http://tanjan-mausteet.blogspot.com/2011/02/juustoviettelys-ja-sitruunainen.html

Kukkoa viinissä
kahdelle

5 salottisipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
2 maustamatonta broilerinkoipea
sitruunanmakuista sormisuolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl vehnäjauhoja
4 rkl rypsiöljyä
4 dl punaviiniä
noin 170 g pekonia
rasia herkkusieniä
2 dl yrtti-valkosipulilientä
1 laakerinlehti
4 oksaa timjamia

Kuori sipulit ja valkosipulit. Laita ne padan pohjalle odottelemaan. Mausta broilerinpalat sitruunasormisuolalla ja mustapippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa.


Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy. Paista broilerinpaloihin ruskea väri. Siirrä lihapalat pataan sipulien seuraksi. Kaada paistinpannulle punaviini ja anna kiehahtaa. Näin saat pannulta maut talteen. Kaada viini pataan lihojen päälle.


Paloittele pekoni ja sienet. Ruiskista ne paistinpannulla ja nosta pataan lihojen sekaan. Huuhtele pannu punaviinillä ja lisää pataan.

Lisää laakerinlehti ja timjamin oksat. Hauduta uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi salaatin ja sitruunaohraton kanssa, kuten me teimme.


Ruoka oli hyvää, kukko viinissä sekä ohratto. Voiton kuitenkin vei sitruunaohratto. Aivan taivaallinen sitruunainen ja muheva maku!

Ei kommentteja: