Vietimme ihanan kokkailukoti-illan Mikon, sisson ja Marciksen kanssa. Apetizer oli lohikarjalanpiirakka, alkupala aina varma juustoviettelys (juustoparatiisi = сырный рай) ja pääruuaksi syntisen herkullinen sitruunainen katkarapuohratto, johon pojille lisättiin päälle vielä itse maustetut kananrintapalat. Suoraan kohteeseen, so let's go!
Juustoviettelys
ruisleipää
voita ja/tai öljyä
valkosipulia
tuorekurkkua
vihreää omenaa
juustoa kuutioina
kastike:
kermaviiliä (kevyt)
majoneesia (rasvaton)
valkosipulia
+ mausteita oman mielen mukaan, meillä oli:
appelsiinipippuria (20% suolaa)
hunajaa
mustapippuria myllystä
sitruunapippuria
sitruunanmehua
suolatonta yrttimaustetta
Leikkaa leipä kuutioiksi ja paista öljyssä ja/tai voissa valkosipulin kanssa. Sillä aikaa kun leivänpalaset jäähtyvät sekoita kastike. Pohjaksi kastikkeelle käy kermaviiliä ja/tai majoneesi. Yleensä suosin kermaviiliä, kevyttä sellaista. Kastikkeen voi laittaa maustumaan jääkaappiin sillä aikaa kun salaattiainekset pilkotaan. Sitten kaikki vain sekaisin, leipäpalat viimeisenä mukaan.Aivan taivaallisen hyvää! Maistuu myös seuraavana päivänä, joskin leipäpalat vähän menettävät rapeuttaan jääkaapissa.
Juustoviettelys esiintyy myös muualla blogissani:
http://tanjan-maistamista.blogspot.com/2009/06/ravintola-cafe-hameleon-pietarissa.html
http://tanjan-mausteet.blogspot.com/2009/04/blog-post.html
Sitruunainen katkarapuohratto
ohraa
isoja katkarapuja kaksi pussia (pakaste)
3 salottisipulia
sitruunaista oliiviöljyä
valkosipulivoita
sitruunan raastettu kuori ja mehu
valkoviiniä
rosmariinia
valkosipuli-yrttiliemikuutio
sitruunasormisuolaa
munankeltuainen
parmesaania
sitruunapippuria
valkopippuria
kermaa
Idean sitruunaiseen ohrattoon sain jostain ruokaohjelmasta, mutta tukea reseptille hain sitruunarisotosta Pastanjauhajilta. Mutta nyt ohraton tekoon:
Pilko salottisipulit. Ota iso wokkipannutyyppinen paistinpannu tai kattila ja kuumenna siinä öljy ja voi. Freesaa sipulisilppu rasvassa. Kuumenna vesi vedenkeittimessä. Lisää sipulikattilaan ohrat. Sekoita hyvin, niin että kaikki ohrat imevät osansa öljystä.
Kaada kerrallaan kauhallinen kiehuvaa vettä ohran joukkoon, sekoita ja anna imeytyä. Murenna kasvisliemikuutio sekaan. Käytä joka toisella kauhallisella valkoviiniä ja joka toisella vettä. Hämmentele aina välillä, ettei pala pohjaan. Jatka tätä kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi. Sekoitan sulatetut katkaravut mukaan, anna lämmetä, mutta älä enää kiehua. Mausta ohratto sitruunankuoriraasteella ja rosmariinilla.
Ota pannu pois liedeltä. Sekoita pienessä kulhossa munankeltuainen, sitruunan mehu, raastettu juusto, kerma ja mausteet. Lisää seos ohrattoon. Sekoita joukkoon vähän voita ja mausta suolalla, meillä käytettiin ripaus sitruunasormisuolaa.
Raasta valmiin ohraton päälle parmesaania ja tarjoile. Ohratto nautittiin vihreän fetasalaatin kanssa, jossa oli runsaasti paahdettuja pinjansiemeniä.Hyvä ruoka, parempi mieli - ja paras seura!
P.S. Oli niin kivaa, että kuvaus unohtui välillä... ja enimmäkseen unohtui.:)
Juustoviettelys
ruisleipää
voita ja/tai öljyä
valkosipulia
tuorekurkkua
vihreää omenaa
juustoa kuutioina
kastike:
kermaviiliä (kevyt)
majoneesia (rasvaton)
valkosipulia
+ mausteita oman mielen mukaan, meillä oli:
appelsiinipippuria (20% suolaa)
hunajaa
mustapippuria myllystä
sitruunapippuria
sitruunanmehua
suolatonta yrttimaustetta
Leikkaa leipä kuutioiksi ja paista öljyssä ja/tai voissa valkosipulin kanssa. Sillä aikaa kun leivänpalaset jäähtyvät sekoita kastike. Pohjaksi kastikkeelle käy kermaviiliä ja/tai majoneesi. Yleensä suosin kermaviiliä, kevyttä sellaista. Kastikkeen voi laittaa maustumaan jääkaappiin sillä aikaa kun salaattiainekset pilkotaan. Sitten kaikki vain sekaisin, leipäpalat viimeisenä mukaan.Aivan taivaallisen hyvää! Maistuu myös seuraavana päivänä, joskin leipäpalat vähän menettävät rapeuttaan jääkaapissa.
Juustoviettelys esiintyy myös muualla blogissani:
http://tanjan-maistamista.blogspot.com/2009/06/ravintola-cafe-hameleon-pietarissa.html
http://tanjan-mausteet.blogspot.com/2009/04/blog-post.html
Sitruunainen katkarapuohratto
ohraa
isoja katkarapuja kaksi pussia (pakaste)
3 salottisipulia
sitruunaista oliiviöljyä
valkosipulivoita
sitruunan raastettu kuori ja mehu
valkoviiniä
rosmariinia
valkosipuli-yrttiliemikuutio
sitruunasormisuolaa
munankeltuainen
parmesaania
sitruunapippuria
valkopippuria
kermaa
Idean sitruunaiseen ohrattoon sain jostain ruokaohjelmasta, mutta tukea reseptille hain sitruunarisotosta Pastanjauhajilta. Mutta nyt ohraton tekoon:
Pilko salottisipulit. Ota iso wokkipannutyyppinen paistinpannu tai kattila ja kuumenna siinä öljy ja voi. Freesaa sipulisilppu rasvassa. Kuumenna vesi vedenkeittimessä. Lisää sipulikattilaan ohrat. Sekoita hyvin, niin että kaikki ohrat imevät osansa öljystä.
Kaada kerrallaan kauhallinen kiehuvaa vettä ohran joukkoon, sekoita ja anna imeytyä. Murenna kasvisliemikuutio sekaan. Käytä joka toisella kauhallisella valkoviiniä ja joka toisella vettä. Hämmentele aina välillä, ettei pala pohjaan. Jatka tätä kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi. Sekoitan sulatetut katkaravut mukaan, anna lämmetä, mutta älä enää kiehua. Mausta ohratto sitruunankuoriraasteella ja rosmariinilla.
Ota pannu pois liedeltä. Sekoita pienessä kulhossa munankeltuainen, sitruunan mehu, raastettu juusto, kerma ja mausteet. Lisää seos ohrattoon. Sekoita joukkoon vähän voita ja mausta suolalla, meillä käytettiin ripaus sitruunasormisuolaa.
Raasta valmiin ohraton päälle parmesaania ja tarjoile. Ohratto nautittiin vihreän fetasalaatin kanssa, jossa oli runsaasti paahdettuja pinjansiemeniä.Hyvä ruoka, parempi mieli - ja paras seura!
P.S. Oli niin kivaa, että kuvaus unohtui välillä... ja enimmäkseen unohtui.:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti