sunnuntai 17. elokuuta 2008

Valkosipulikatkaravut

Ostin perjantaina kaksi uutta ruokakirjaa. Toisen, joka on nimeltään Tapakset, ehdin jo lukeakin. Sieltä löytyi aivan ihana katkarapuresepti. Tässä hieman muokattuna:

Valkosipulikatkaravut
kahdelle

210 g:n pussillinen kuorittuja isoja pakastekatkarapuja
noin ½ desiä oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
2 teelusikallista valkosipulimurskaa
sitruunapippuria (suolatonta)
mustapippuria myllystä
sitruunamehua

Sulatin katkaravut. Lämmitin öljyn kasarissa, ja laitoin sekaan pilkotun valkosipulin. Lisäsin katkaravut, mausteet ja valkosipulimurskan. Annoin tiristä ihan hetken. Nostin katkaravut ja valkosipulit reikälusikalla lämmitettyihin keraamisiin kulhoihin ja laitoin päälle sitruunamehua reilusti.

Katkaravut syötiin tuoreen patongin kanssa, ja patongilla nuoltiin vielä ruukun pohja puhtaaksi. Tosi helppoa ja hyvää!

Ei kommentteja: