maanantai 14. kesäkuuta 2010

Viikonloppuherkkuja - caesar-salaattia ja simpukkapannua sekä vähän muutakin


Viikonloppuna etkoiltiin meillä ennen bileitä. Ruokaakin tehtiin: simpukkapannua, caesar-salaattia, grillikylkeä ja uusia (ruotsalaisia) perunoita.

Caesar-kastike on melko isotöinen, mutta on se sitten kyllä hyvääkin. Käytin tällä kertaa Mitä tänään syötäisiin -lehden reseptiä, joka on hieman erilainen kuin esimerkiksi edellisen kerran viritys, joka taisi olla saatu jostain Maman kokkikurssilta. Liekö olen muistanut sen tänne laittaa, täytynee tarkistaa tilanne.

Olinkin sitten etuajassa, kyseinen resepti on esitetty vasta tänään, mutta lehti on ollut jaossa ainakin jo lauantaina, jolloin nappasin sen lähtiessäni ostoksille.

Simpukkapannujen ja caesar-kastikkeen suhteellisen suuritöisyyden vastapainoksi perunat kiehuivat kiltisti itsekseen ja grillikylki paistui uunissa, lisäsin vain muutaman kerran mausteöljyä lihan pinnalle.

Simpukkapannut
Simpukkapannuja oli kahta laatua, valkosipuli-juustosimpukkapannua ja valkosipuli-pestosimpukkapannua. Itse asiassa valkosipuli-juustopannuun olisi pitänyt laittaa öljyä tai voita vielä vähän reilummin juuston lisäksi, nyt jäi vähän totuttua kuivemmaksi ja kastiketta ei ollut leivällä raavittavaksi juurikaan.

Pestopannuun tuli simpukoiden lisäksi pestoa, valkosipulia, hieman öljyä ja voita. Tällä kertaa en tehnyt pestoa itse, vaan käytin kaupan valmista. Juustopannuun laitoin valkosipulia, punasipulia, nokareen voita (joka oli lopulta liian vähän).

Täytyy kyllä myöntää, että vaikka pannut olivat herkullisia, tulee onnistuneista etanapannuista vielä parempia. Simpukoissa on itsessään sen verran vahvempi maku, että saa olla tarkkana, mitä niiden kanssa pannuihin laittaa.




Caesar-salaatti
Resepti mukailee ohjelman reseptiä, mutta on oma sovellus monin paikoin

1/2 ruukku salaattisekoitusta
jäävuosisalaattia
tuorekurkkua
paistettuja pinjansiemeniä

Kastike:
1/2 tlk kevytkermaa
1/2 dl parmesaania lastuina
3 anjovisfileetä
1 kananmuna keitettynä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl dijon-sinappia
1 tl punaviinietikkaa
mustapippuria

Koristeluun
1/2 dl parmesaania raastettuna
2 kananmunaa keitettynä
krutonkeja

Huuhdo ja valuta salaatinlehdet.

Mittaa kastikkeen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja soseuta.

Paista pinjansiemenet pannulla oliivi- ta rypsiöljyssä

Revi salaatinlehdet. Kokoa salaatti kastikkeen ja juustoraasteen kanssa kerroksittain. Lisää lohkotut munat ja krutongit.



Ei kommentteja: