maanantai 27. lokakuuta 2008

Leikkii vuohenjuuston kanssa

Lähikaupasta löytyi vuohenjuusto, joka oli puoleen hintaan lähestyvän parasta ennen -päiväyksensä takia. Poimin koriini ja lähdin kotiin säveltämään.

Ensin päädyin tekemään täytetyt tomaatit:
4 tomaattia
2 viipaletta ruispaahtoleipää
oliiviöljyä
2 lusikallista valkosipulimurskaa
kuivattua rosmariinia
mustapippuria myllystä

Paahdoin leipäviipaleet, pilkoin ihan pieniksi kuutioiksi ja paistoin öljyssä. Lisäsin pannnulle valkosipulimurskan, mustapippuria ja reippaasti rosmariinia. Annoin ruskistua.

Koversin teelusikalla tomaateista sisälmykset. Laitoin tomaattien pohjalle leipäkuutioita, sitten viipaleen vuohenjuustoa, ja sitten jälleen leipäkuutioita tomaattit pullolleen.

Lämmitin tomaatteja uunissa 20-30 minuuttia noin 200 asteen lämmössä. Nams!

Kuten huomasitte, edellisestä ruokalajista jäi käyttämättä tomaattien sisälmykset. Myös vuohenjuustoa jäi.

Päätin tehdä tomaatti-vuohenjuustokeiton:
4 tomaatin sisälmykset
purkillinen tomaattimurskaa
Pasta Rosso -maustetta
reilusti Yrttitarha-yrttisekoitus (suolaton)
liraus fondia
mustapippuria myllystä
muutama vuohenjuustoviipale
puoli purkillista kermaa (4 %)

Laitoin kaikki ainekset kattilaan, keitin jonkin aikaa, ja hurautin sauvasekoittimella keiton tasaiseksi. Yksinkertaista ja hyvää!

Ei kommentteja: