keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Ruokaisa, sitruunainen possusalaatti

Kuvaton postaus on nykyaikana mahdoton ajatus, joten tässä kesäinen yrttikuva. Ei liity reseptiin.

Ruokaisa, sitruunainen possusalaatti

Ainekset (2–3 annosta)

Pannulle:
öljyä tms. paistamiseen
paketti HK:n porsaan gyros-fileesuikaleita (300 g)
3 keitettyä perunaa kuorineen
chilikastiketta (Texas Pete, Sriracha tms.) tai tuoretta chiliä pieninä paloina
sitruunamehua
sitruunapippuria (suolaton)

Salaattipohja:
Cosmopolitan-salaattia
2-3 tomaattia
puolikas tai konainen kurkku, koosta riippuen (annoksen ja kurkun, heh)
suola- tai maustekurkkua maun mukaan
viinirypäleitä puolitettuina (ja/tai muita hedelmiä makeutta tuomaan)
(rucolaa)

koko komeuden päälle:
oreganoa tuoreena ja/tai kuivattuna
mahdollisesti muita yrttejä maun mukaan
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:

Paloittele salaattipohjaainekset annoslautasille. 

Salaattipohjan päälle kannattaa laittaa jotain hyvää salaattikastiketta, meillä oli tuttuun tapaan Öljypuun valkosipulinen sinappisalaattikastike, joka sopi makuihin aivan mainiosti. 

Ruskista possusuikaleet kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä tms. Pilko pannulle sekaan keitetyt perunat - saavat mennä vaikka kuorineen. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Anna ruskistua ja lisää sekaan reippaasti sitruunamehua, maun mukaan chilikastiketta tai tuoretta chiliä ja suolatonta sitruunapippuria. Anna lämmön tasaantua kannen alla hetki.

Lado salaatin päälle possu-perunapaistos, ja kaiken tämän päälle voi laittaa reilun määrän oreganoa tuoreena ja/tai kuivattuna. Rouhi päälle mustapippuria myllystä reilulla otteella.

Lopputulos on todella maukas ja täyttävä! 

Valitettavasti kuvaa salaatista ei ole. Kun kyseessä oli väsyneenä väsätty, helppo arkiruokaresepti, en älynnyt kuvata annoksia, mutta haluan nyt kuitenkin reseptin jakaa, koska se ylitti odotukset.

P.S. Minun oli alun perin tarkoitus tehdä kreikkalainen possusalaatti HK:n ohjeella, mutta sovelsinkin siitä sitten vähän erilaisen salaatin. 

Ensinnäkään ei ollut kaapeissa kaikkia aineksia kyseiseen reseptiin, eivätkä kaikki ainekset alkuperäisessä reseptissä miellyttäneet. Inspiraationa salaatillemme tämä kyseinen resepti kuitenkin toimi: https://www.hk.fi/reseptit/resepti/kreikkalainen-possusalaatti/

EDIT. Ja sitten hieman jatkoa maaliskuiselle postaukselleni: Tätä "salaattia"on nyt tehty jo pari kertaa, aina hieman erilaisilla lisukkeilla - ja kuviakin on muistettu ottaa. Lisäksi olen ruvennut laittamaan salaatin "hipsuihin", koska salaatti on hieman liian kevyt ilmaus tälle annokselle, vaikka salaatti annoksella pohjana onkin.

Aina ei meillä salaattina ole ollut Cosmopolitan, mutta se sopii erittäin hyvin, kun on kivan rapsakka ja vähän makeahko. Jäävuorisalaatti toimii myös hyvin. Ja hedelmän lisäämistä ehdottomasti suosittelen samoista syistä, possu-perunatäyte itsessään on vahvanmakuinen ja suolaisehko. Rucola sopii annoksen makuihin myös oikein hyvin.


Ei kommentteja: