tiistai 27. helmikuuta 2018

Luigin kana



Kerrottakoon heti, että Luigin kana on Igorin kanaa ns. italialaisittain. Meillä kun ei syödä paprikaa, pitää joskus vähän soveltaa. Tässä ruuassa paprikan korvaa aurinkokuivattu tomaatti sekä tuore tomaatti. Persiljan tilalle tuoreeksi yrtiksi valikoitui basilika. Muutama sitruunainen säätö vielä mausteisiin ja avot, meillä on kanaa Luigin tapaan!

Luigin kana

kilo kanafileetä
purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja (valkosipuliöljyssä)
muutamia tuoreita tomaatteja pilkottuna
kaksi, kolme sipulia pilkottuna
valkosipulin kynsiä pilkottuna (viisi isoa lienee aika sopiva määrä)
sitruunan mehu
noin 100 grammaa tomaattipyreetä
kaksi desiä kanafondia
350 grammaa smetanaa (20%)
noin ruukullinen tuoretta basilikaa
lusikallinen sokeria
chiliä myllystä
mustapippuria myllystä
suolatonta sitruunapippuria
edit:
-> raastettua luomusitruunan kuorta
-> parmesanjuustoa

Kuullota pannulla sipuli, valkosipuli, tuoreet tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää joukkoon tomaattipyree, sitruunamehu, sokeri, rouhittu chili, rouhittu mustapippuri, sitruunapippuri, kanafondi ja smetana. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.

Paista kanafileet nopeasti kuumalla pannulla, hivauta päälle sitruunapippuria. Laita fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle. Ripottele vuokaan maustekurkkukuutiot sekä basilika ja laita uuniin 175 asteeseen noin 30 minuutiksi. Tarjoile herkullinen pataruoka pastan ja vihreän salaatin kera.

Ja vaikka tämä todella hyvää näin olikin, niin kun nyt jälkeenpäin reseptiä pohdin, lisäisin pataan ehkä vielä raastettua sitruunankuorta ja lopuksi päälle parmesanjuustoa + jättäisin maustekurkun kokonaan pois - ja luulen, että niin tekisi Luigikin ;) Ja näin Luigi luikkii omia latujaan taas kauemmas Igorista.

Alkuperäinen Igorin kanan resepti on Peggyltä: https://pienipunainenkeittio.com/kanaa-igorin-tapaa/

Uuniin menossa


Ei kommentteja: