sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Täytetty uunileipä


Kokeilimme eilen ensimmäistä kertaa tehdä täytettyä leipää. Valitsimme ison, napakkakuorisen kauraleivän ja täytteeksi seuraavaa:

naudansuikaleita,
tomaattia,
juustoraastetta,
sinihomejuustoa,
suolakurkkua,
kananmunaa,
parmesan-juustoa,
tuoretta basilikaa ja timjamia.

Naudansuikaleet maustoin paistaessani
natural umamilla,
inkiväärillä,
sitruunapippurilla (suolaton),
Provencen yrttimausteella (suolaton),
Texas Pete -kastikkeella (valkosipulinen)
ja brutaalisti Pikku-Myyn ketsupilla.
Olisi toki pitänyt laittaa myös valkosipulia, mutta se nyt vaan sattui unohtumaan.

Sekoitin täytteen ainekset kulhossa ja survoin täytteen kovertamiini leipäkuoriin. Vähän vielä juustoraastetta päälle ja noin 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Uunin jälkeen tuoreet yrtit ja parmesan-murut päälle & leipä tarjolle runsaan, raikkaan salaatin kanssa.

Todella hyvää ja täyttävää, eikä valmistaminenkaan ole monimutkaista. Suosittelen!













Ei kommentteja: