lauantai 23. helmikuuta 2013

Jordanian cooking: täytetyt kesäkurpitsat


Jatkanpa sitten samalla teemalla, eli jordanialainen keittiö tarjoaa makunautinnoksenne seuraavaksi täytetyt kesäkurpitsat samasta ansiokkaasta keittokirjasta kuin edellinen hummus.


Täytetyt kesäkurpitsat (kahdelle)
 
kaksi kesäkurpitsaa
jauhelihaa 200 g (noin)
keitettyä riisiä/ohraa (pari kupillista)
tomaattimurskaa purkillinen
sitruunanmehua kupillinen
öljyä loraus
valkosipulia maun mukaan
(suolaa)
mustapippuria (ja muita mausteita maun mukaan)
kanelia


Pese kesäkurpitsat hyvin ja koverra sisukset pois. Keitä riisi, paista jauheliha ja sekoita ne keskenään & mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla. Täytä kesäkurpitsat seoksella.


Valmista tomaattikastike, eli keitä tomaattimurskaa ja valkosipulia, lisää joukkoon sitruunanmehu ja öljy.


Laita täytetyt kesäkurpitsat uunivuokaa ja kaada tomaattikastike päälle. Hauduta uunissa noin tunti, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. 


Yksinkertaista ja herkullista, kaneli antaa kivan eksoottisen maun. Kannattaa kokeilla.

Turhan huolimaton esillepano ja heikko kuva. Vakuutan silti, että hyvää oli. :D
Tässä alkuperäinen resepti, josta oikaisin mutkat suoriksi ja soveltelin omaan tapaani.

Ei kommentteja: