perjantai 2. syyskuuta 2011

Graavilohisalaatti, varsin Yhteishyvä

Graavilohisalaatit ja tonnikalamunat

Sisso ja Marcis olivat kylässä vapun alla, joten oli hyvä syy kokkailla herkkuja yhdessä. Tällä kertaa tosin tytöt kokkasivat ja pojat istuivat valmiiseen pöytään. Päädyimme tekemään alkupalaksi graavilohisalaatin ja tonnikalamunat. Pääruuaksi nautimme ihan tavan piffiä vihreän salaatin ja raejuustolla kevennetyn Öljypuun peruna-oliivisalaatin kera.

Graavilohisalaatille ohjeen löysin Yhteishyvän ruokaliitteestä ja samasta vihkosesta löytyi myös anjovismunaresepti, jota mukaillen teimme tonnikalamunat.

Graavilohisalaatti

Graavilohisalaatti
4 annosta

1 paketti graavilohisiivuja
1 vihreä omena
½ tuorekurkku
rucolaa

kastike:
reilusti sitruunamehua
luraus hunajaa
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
kapriksia
hienonnettua tilliä

Asettelimme lohiviipaleet lautasille. Pesimme ja lohkoimme omenan sekä kurkun. Sekoitimme kastikkeen aineet. Nostimme kulhoon omenat sekä kurkut ja kaadoimme puolet kastikkeesta niiden päälle. Sitten jaoimme viipaleet lohien päälle, nostimme jokaiselle lautaselle kasan huuhdottua rucolaa ja pirskottelimme lopun kastikkeen annoksien päälle. Nami nami ja maiskis, alkupalat olivat herkutteijoiden mieleen!

Ei kommentteja: