lauantai 6. marraskuuta 2010

Markettilöytö: uusia afrikkalaisia mausteseoksia!

Teinpäs oikein löydön eilen illalla ruokaostoksilla paikallisessa Prismassa, josta suuresta koostaan huolimatta ei aina kaikkea löydy. Esimerkiksi suolatonta sitruunapippuria sieltä ei saa. Ja itse asiassa eilen olivat sitruunat loppuneet!

Mutta asiaan: Ajauduin maustehyllylle, kun menin hakemaan kanelitankoja kreikkalaista stifadoa varten, ja silmiini osui ihan uudennäköisiä SantaMarian maustepurkkeja. Löytyi Africa Green Harissa, Africa Durban Curry ja Africa Chermoula.

SantaMarian sivuilta (myös kuvat):
Africa Green Harissa -mausteseos 37 g
Tulinen pohjoisafrikkalainen/tunisialainen mausteseos sisältää vihreää chiliä, minttua ja valkosipulia. Erinomaista couscousin tai keittojen ja pataruokien mausteena. Tai kylmän jogurttikastikkeen voimakas mauste. Ainekset: Suola (19%), korianteri, valkosipuli, minttu, chili jalapeno, persilja, juustokumina, paprika, vihreä chilipippuri. Laktoositon. Gluteeniton.
Africa Green Harissa
Africa Durban Curry -mausteseos 35 g
Eteläafrikkalainen Durban on monen kulttuurin sulatusuuni. Intialaiset toivat mukanaan curryn. Durban curry tunnetaan tulisesta mausta ja punakeltaisesta väristä. Sopii hyvin lampaalle, naudanlihalle ja broilerille. Ainekset: Korianteri, chilipippuri, sarviapila, juustokumina, fenkoli, kurkuma, cayennepippuri, tomaatti, kardemumma, neilikka, mustapippuri, happo (sitruunahappo), mausteuute (cilantro). Laktoositon. Gluteeniton.
Africa Durban Curry
Africa Chermoula -mausteseos 40 g
Chermoulaa kutsutaan myös Marokon pestoksi. Sen runsas yrttinen, sitruunainen ja hiukan tulinen maku sopii hyvin esim. broilerille sekä muihin liharuokiin. Kokeile myös kalan mausteeksi. Ainekset: Suola (21%), juustokumina, chilipippuri, persilja, valkosipuli, paprika, korianteri, happo (sitruunahappo), sitruunankuori, maltodekstriini, sitruunamehutiiviste, oregano, mausteuute (cilantro), paakkuuntumisenestoaine (E551). Laktoositon. Gluteeniton.
Africa Chermoula
Tunisialaista ja marokkolaista ruokakulttuuria tuntevana nämä mausteet eivät ole minulle sinänsä aivan uusia tuttavuuksia, mutta SantaMarian tarjoamat afrikkalaiset maustesekoitukset lappeenrantalaisessa marketissa ovat kyllä uusi ja piristävä lisä!

Odotan innolla, että saan nyt Maman Santorinin matkan synnynttämän kreikkalaisruokavillitykseni ohi ja paneudun sitten näihin afrikkalaisiin maustesekoituksiin lähemmin. Stay tuned!

Ei kommentteja: