keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Yksi versio salaatista Nizzan tapaan


Nizzan salaatti tahi yksi versio tonnikalasalaatista
Annoksesta riittää kahdelle pääruuaksi

Salaattitarpeet:
puoli pussia vihreitä, ohuita papuja (pakaste)
2 perunaa keitettynä
2 kananmunaa keitettynä
jäävuorisalaattia
1/2 kurkkua
1 tlk tonnikalaa vedessä
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
salaattisekoitusta (4 eri lajia, mm. rucolaa)

Kastike:
sitruunamehua
hummustahnaa
tilkka majoneesia
(ripaus sokeria)

Keitin perunat ja kananmunat. Niiden kiehuessa leikeltiin ja aseteltiin muut salaattitarpeet lautasille. En siis keittänyt pakastepapuja, vaikka Aki Wahlmanin Nizzan salaattiohjeesssa pavut keitettiin. Hmmm. En tiedä, olisiko ne pitänyt keittää jostain muusta syystä kuin makuseikoista, koska hyvää ainakin oli noin.

Kastikeeseen käytin pari lusikallista kaupasta valmiina ostettua hummustahnaa, johon sekoitin runsaasti sitruunamehua ja ihan tilkan majoneesia. Ruokaillessa mietin, että kastikkeeseen olisi voinut lisätä vielä ehkä ripuksen sokeria, mutta erittäin hyvää oli näinkin.

Ruhtinaallinen salaatti kerrassaan! Maistuu esimerkiksi patongin kanssa.

Ei kommentteja: