keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Mätimunat eli täytetyt munat


Otin varaslähdön täytettyjen munien suhteen ja valmistin niitä jo eilen (tiistaina 15.4.), vaikka Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma ottaa reseptin käsittelyynsä vasta tänään keskiviikkona 16.4. Itse asiassa juuri kohta.

Tein tosin hieman erilaisella reseptillä kuin ohjelmassa, perusperiaatteiltaan resepti löytyy kuitenkin ohjelman nettisivuilta. Nimesin Täytetyt munat -reseptin Mätimuniksi, koska ohjelmasta poiketen käytin munien koristeluun lohen mätiä. Myöskään viiriäisen munat eivät kuuluneet alkuperäiseen reseptiin, eivätkä tietyt mausteet ja kaikki valmistusvaiheet sellaisinaan yms.

Mätimunat
12 kappaletta

6 luomukananmunaa
koristeluun 4 viiriäisen munaa, ruohosipulia ja lohen mätiä

Täyte:
1 tölkki tonnikalaa vedessä
1/2 tölkkiä kevytkermaviiliä
1/2 desiä rasvatonta majoneesia
ruohosipulia
pippurista yrttimaustetta (suolatonta)
sitruunapippuria (suolatonta)
mustapippuria myllystä
ripaus aromaattia

Keitin munat koviksi. Tavan munat ottivat kahdeksan minuuttia, viiriäisen munat neljä. Kuorin ja halkaisin munat. Halkaisin ne pystysuunnassa, vaikka käytännöllisempi tapa (pysyisivät paremmin pystyssä) olisi varmasti pituussuunta. Sitten otin niistä keltuaiset pois ja säilytin ne täytettä varten.

Valutin tonnikalan. Sekoitin tonnikalan, kermaviilin, majoneesin, keltuaiset, ruohosipulit ja mausteet kulhoon ja sekoitin. Ohjelman reseptissä ainekset pistettiin monitoimikoneella soseeksi, mutta hyvin se onnistui ilmankin.

Lusikoin täytteen kananmunan puolikkaiden päälle. Koristelin pippurilla, lohen mädillä, ruohosipulilla ja viiriäisen munilla. Olisihan tuosta lautasesta kivemmankin näköisen saanut salaatinlehdillä yms., mutta eipä kiireisenä arkena kaikkea sitten löytynyt jääkaapista.

Loput täytteestä voi käyttää leivänpäällysteenä. Nams.

Ei kommentteja: