perjantai 7. maaliskuuta 2008

Korma lampaan ulkofileestä

Lammaskorma
2-3 annosta

400–500 g lampaan ulkofileetä
1 punasipuli
reilu 1/2 tölkkiä eli noin 200 g tomaattimurskaa
oliiviöljyä paistamiseen
valkosipulimurskaa pari teelusikallista
1 rkl korianterin siemeniä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl juustokuminaa
muutama rouskaus chiliä myllystä
muutama rouskaus mustapippuria myllystä
ripaus aromaattia tms. suolaa
reilu 1 dl ruokajogurttia

Ota liha lämpenemään pöydälle ajoissa ennen paistamista. Leikkaa se pienehköiksi pihveiksi. Pilko sipuli. Raasta inkivääri ja laita kulhoon, sen sekaan juustokumina, valkosipulimurska, korianterin siemenet, suola, mustapippuri ja chili.

Paista lihapalat pannulla öljyssä. Itse jätin lihan mediumiksi miehelle ja itselleni medium miinukseksi, mutta kukin valitkoon kypsyysasteen makunsa mukaan. Paista myös sipulit. Lisää paistetut sipulit, tomaattimurska ja sekoittamasi maustesoossi lihojen kanssa pannulle. Sekoita jukurtti joukkoon. Kuumenna hieman ja tarjoile.

Meillä liha tarjoiltiin feta-salaatin, ranskalaisten sekä lohkoperunoiden ja punaviinin kera. Hyvää oli :)

Idean ruokaan sain S-kaupan mainoksesta. Modasin reseptin tosin mausteita lukuun ottamatta oman maun mukkaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä perheelle ja tykkäsimme kovasti!

Tanja Karppinen kirjoitti...

Kiva kun maistui. Mukava kuulla, että joku testaa miun reseptejä! :)