lauantai 2. helmikuuta 2008

Värikäs siskonmakkarasoppa

Reseptillä valmistuu valtava kattilallinen herkullista, värikästä siskonmakkarasoppaa - tai kuten meillä: pari pienempää kattilallista. Meiltä puuttuu nimittäin vielä kunnollinen iso keittokattila.

Värikäs siskonmakkarasoppa Tanjan tapaan (eli runsaasti valkosipulia ;)

500 g siskonmakkaroita
reilu 2 litraa vettä / kattila täyteen
kaksi kourallista valkosipulihapankaalia
iso pala kaalia tai kokonainen pienehkö kaali
pala juuriselleriä
pala purjoa (vajaa puolikas)
pala palsternakkaa
2 isoa sipulia
valkosipulia reilusti (tai maun mukaan)
6 isoa porkkanaa
vihreitä papuja (pakastepussillinen, varmaan 200 g)
purkki (400 g) tomaattimurskaa
200 g kevyttä valkosipulituorejuustoa
vasikanfondia loraus (liemikuutiokin käy toki)
currya reilusti (tai maun mukaan)
chiliä myllystä vähäsen
mustapippuria myllystä reilusti
pippurista yrttimaustetta (suolatonta)
balsamicoviinietikkaa reilu loraus
Beceliä paistamiseen (oliiviöljy kävisi myös hyvin)

Pilkoin kaalin, sellerin, purjon (halkaistuna huuhdotun), palsternakan, sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi. Porkkanat jätin vähän isommiksi paloiksi, etteivät mene ihan pehmeiksi. Pavut pistin kokonaisina, mutta syöminen olisi ollut helpompaa, jos olisin vaikka puolittanut ne. Kuumensin Becelin kattilassa ja laitoin sekaan reilusti currya. Seuraavaksi laitoin pataan sipulin, valkosipulin, purjon ja pilkkomani juurekset. Kypsytin niitä hetken aikaa kattilassa koko ajan hämmentäen. Lisäsin hapankaalin, reilun kaksi litraa kiehuvaa vettä ja vasikanfondin. Annoin kiehua hetken ja puristin siskonmakkarat palloina sekaan. Annoin kiehua hiljalleen vajaan puoli tuntia ja lisäsin tuorejuuston. Sitten maustoin keiton chilillä, mustapippurilla, pippurisella yrttimausteella ja lorautin balsamicoviinietikkaa sekaan.

Keitto oli hyvää, ja siitä riitti kahdelle syöjälle usealle aterialle ja pakkaseenkin muutama astiallinen.

Ei kommentteja: