lauantai 7. helmikuuta 2009

Valkosipulinen etanapannu


Olen tutkiskellut erilaisia etanaohjeita netistä. Tällaisen sitten itse tein:

Tanjan etanapannu
kahdelle alkupalaksi

12 kpl etanoita
puolikas nippu persiljaa/rucolaa/muita tuoreita yrttejä (kuten timjamia, basilikaa, rosmariinia)
sitruunamehua
kuivaa valkoviiniä
reilusti valkosipulia/valkosipulimurskaa
puolikas sipuli
parmesaania reilusti
valkosipulivoita
öljyä
mustapippuria

Huuhtele etanat huolellisesti. Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla. Lisää pannulle sipulien sekaan etanat, valkoviiniä, valkosipulia ja valkosipulivoi. Anna hautua hetki.

Raasta parmesaani. Laita sitruunamehu, mustapippuri ja pilkottu persilja raasteen sekaan. Lisää sitten soseen sekaan pannulta kaikki muu paitsi etanat. Sekoita sauvasekoittimella.

Laita etanat etanapannuihin, päälle sose.

Laita etanapannut uuniin 250 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes sose kiehuu. Tarjoile kuumana pantongin kanssa. Yleisesti suositellaan valkoviiniä etanoiden seuraksi, mutta punaviini sopii myös hyvin.

Ei kommentteja: