lauantai 21. helmikuuta 2009

Perunafocaccia


Luin perunafocaccian ohjeen jostain ruokalehdestä, löytyy näköjään netistäkin. Ohje menee suunnilleen näin:

Perunafocaccia
1 uunivuoka

Taikina:
1,5 dl vettä

0,5 tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

1 pussi (tai vajaakin riittää) kuivahiivaa

2 tl hunajaa

alle 0,5 dl oliiviöljyä



Päälle:
5 iso perunaa

2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Basilikaöljy:

0,5 yksikyntistä valkosipulinkynttä

0,5 dl oliiviöljyä

1 ruukku basilikaa

1 tl suolaa


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Alusta erissä veteen. Lisää hunaja ja oliiviöljy. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi ja kullanruskeiksi.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Hienonna basilika sekaan, mausta suolalla. Sekoita vaikka sauvasekoittimella, jos siltä tuntuu. Itsestäni tuntui :)

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Lado perunaviipaleet pohjalle. Levitä päälle tasaisesti basilikaöljyä. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Nam, nam. Rapeapohjaista ja herkullista!

Ei kommentteja: