Polpette di Peppe
Otin hieman mallia Roccon Maku vie Italiaan ohjelmasta. Eli lihapullia tein italiaiseen tapaan omin sovituksin.
Italialaiset lihapullat
3-4 syöjälle
1/2 kuppia rusinoita
400g naudanjauhelihaa
4 isoa basilikanlehteä, hyvin silputtuna
2 munaa
80g valkosipulipatonkia, kannikka poistettuna
1/2 kuppia rasvatonta maitoa
1/2 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
valkosipulimurskaa jonniin verran
aromisuolaa ja mustapippuria myllystä maustamiseen
Pasta basilico -maustetta
hieman neitsytoliiviöljyä
1 pieni punasipuli, pilkottuna
4 kuppia tomaattisosetta
1 kuppia punaviiniä
Tee näin:
- Sekoita kulhossa jauhelihat, rusinat, basilika, parmesaanijuusto, valkosipulimurska, aromisuola ja mustapippuri.
- Imeytä maitoa leipään.
- Riko leipämössö pieniksi palasiksi kulhoon.
- Lisää munat ja sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet yhteinäisiksi.
- Pyöritä taikunasta golfpallon kokoisia palloja.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista pilkottuja punasipuleita kunnes ne kuullottuvat.
- Lisää punaviini ja tomaattisose ja kiehauta seos.
- Lisää lihapullat pannulle ja annan paistua keskilämmöllä 30 minuuttia.
- Kuivaksi meni, lisäsin omenalla maustettua vishyä paiston loppuvaiheessa.
Nauti tumman spagetin ja vihreän salaatin kanssa. Italialaisen pastan kanssa ei syödä leipää, usein ei myöskään salaattia, mutta meillä syödään aina salaattia ruuan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti