lauantai 6. marraskuuta 2010

Mezedes, kreikkalaiset alkupalat

Maman Santorinin matka sekä matkatuliainen, keittokirja "Greek Gastronomy Cookery & Wines", ovat synnyttäneet minussa innostuksen kokkailla taas kreikkalaista ruokaa. Sama innostus se on toki Mamallakin meneillään; viime viikonloppuna Mama tarjoili meille viininlehtikääryleitä, kreikkalaista salaattia ja lihaa tuoreviikunalisäkkeellä:

Mezedes: viinilehtikääryleet, laadukasta oliiviöljyä ja runsaasti sitruunaa

Lihaa (kreata), perunoita ja lisäke tuoreista viikunoista, nams!

Mezedes

Eilen Mikko tuli Lappeenrantaan vasta iltajunalla, joten mitään varsinaista illallista emme enää ruvenneet kokkaamaan, mutta päätimme tehdä kreikkalaistyylisiä alkupaloja eli kreikaksi "mezedes".

Käyttämämme oliivitahna oli tuliainen Santorinilta, muuten ainekset olivat kuitenkin kotimaisia tai ainakin täältä hankittuja.

Meidän eilinen mezedes sisälsi oliivitahnaleipäsiä, marinoituja kikherneitä, salaattia fetajuustolla ja tonnikalalla, valkosipulikastiketta, jukurttikastiketta, Välimeren fetatyyppistä juustoa, oliiveja, kreikkalaisia jauhelihavartaita ja tomaatti-mozzarella-pestosalaattia:

Mezedes (oliivitahnaleipäset eivät mahtuneet kuvaan)

Ei kommentteja: