Mezedes: viinilehtikääryleet, laadukasta oliiviöljyä ja runsaasti sitruunaa |
Lihaa (kreata), perunoita ja lisäke tuoreista viikunoista, nams! |
Mezedes
Eilen Mikko tuli Lappeenrantaan vasta iltajunalla, joten mitään varsinaista illallista emme enää ruvenneet kokkaamaan, mutta päätimme tehdä kreikkalaistyylisiä alkupaloja eli kreikaksi "mezedes".
Käyttämämme oliivitahna oli tuliainen Santorinilta, muuten ainekset olivat kuitenkin kotimaisia tai ainakin täältä hankittuja.
Meidän eilinen mezedes sisälsi oliivitahnaleipäsiä, marinoituja kikherneitä, salaattia fetajuustolla ja tonnikalalla, valkosipulikastiketta, jukurttikastiketta, Välimeren fetatyyppistä juustoa, oliiveja, kreikkalaisia jauhelihavartaita ja tomaatti-mozzarella-pestosalaattia:
Mezedes (oliivitahnaleipäset eivät mahtuneet kuvaan) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti