perjantai 5. marraskuuta 2010

Jauhelihan mausta&mista, more orange pepper

SantaMarian more orange pepper (kuva on Santamarian sivuilta netistä)

Tuunasin lihaperunasoselaatikkoa männä viikolla vähärasvaisella naudanpaistijauhelihalla. Jauhelihan maustaminen onnistui ihan huomattavan hyvin tällä kertaa, siksi siitä blogi.

Paistoin jauhelihan kevyessä juoksevassa margariinissa. Maustoin sen valkosipulirouheella (myllystä), mustapippurilla (myllystä), hunajalla, ketsupilla, rosmariinilla ja SantaMarian more orange pepper -mausteella. Kypsässä jauhelihassa maistui vahvasti rosmariini ja mielenkiintoisen, herkullisen vivahteen teki orange pepper. Orange pepper on yllättänyt minut positiivisesti muutamassa muussakin ruuassa. Suosittelen! Kannattaa kuitenkin huomioida, että mausteessa on 20 prosenttia suolaa, joten muu suolaaminen sietää jättää mausteen kanssa pois tai ainakin vähemmälle.

SantaMarian sivuilta:

more orange pepper -mausteseos 61 g

Appelsiini antaa hedelmäisen inkiväärin, tulisen chilipippurin ja voimakkaan mustapippurin kanssa fantastisen maun vaalealle lihalle, kalalle ja äyriäisille. Sopii hyvin broilerille, lohelle ja salaatteihin.

Ainekset: sipuli, suola (20%), mustapippuri, sokeri, appelsiininkuori (7,5%), muunnettu perunatärkkelys, dekstroosi, chilipippuri, sitruunamehutiiviste, happo (sitruunahappo), inkivääri, kurkuma, appelsiiniaromi, paprikauute, paakkuuntumisenestoaine (E551). Laktoositon. Gluteeniton. Ei sisällä jodia.

Ravintosisältö/100g:
Energiaa:         1150 kJ/280 kcal
Proteiinia:         5,0 g
Hiilihydraatit:    59,0 g
Rasva:              2,5 g

Ei kommentteja: