perjantai 5. marraskuuta 2010

Broilerinkoipeliinit uunissa riisi-ohrapedillä

Broilerinkoipeliini uunissa riisi-ohrapedillä ja räjähtänyt salaatti :)

Innostuin tällä viikolla tekemään broilerinkoipia illalliseksi luettuani Cebicin blogia. Cebicin keittiössä ruoka tehtiin näin: Broileria ja sipulista riisiä uunissa.

Tein koipiruuasta oman versioni lähikaupassa tarjolla olleilla aineksilla. Valmistusohje on oikeastaan sama kuin Cebicillä, ainekset vähän erit. Mutta periaatteessa ruoka noudattelee Cebicin reseptiä. Ruuasta tuli mielestäni kuitenkin liian rasvaisen makuista. Olisi kannattanut ottaa nahkat pois jo ennen uunia eikä vasta ennen syöntiä.

Elipäs näin yksinkertaisilla aineilla syntyvät rasvaiset broilerin uunikoivet ohra-riisipedillä:

2 kanankoipea

riisi-ohrasekoitusta
rypsiöljyä
vettä
kanafondia

Ja näin yksinkertaisesti ne valmistetaan:

Kuulotin riisi-ohrasekoitusta hetken kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Lisäsin fondin. Laitoin seoksen vuokaan ja vettä sekaan, seoksen päälle koivet. Uuni 175 astetta ja vuoka saa muhia uunissa reilun tunnin, jopa 1½ tuntia. Muhimisen aikana lisäsin vettä pari kertaa ja pöyhin ruokaa lastalla.

Vihreän salaatin lisäksi rasvaisen ruuan kylkeen sopi mainiosti suolakurkut. Taisimme ottaa ananasviipaleetkin ruuan vierelle, eivät vaan ehtineet kuvaan.

Minun versiossani oli siis kanafondia, koska lähikaupassa ei ollut sipulifondia, lisäksi jätin (lue: unohdin, hehe) kerman kokonaan pois. Sipulifondi olisi varmaan toiminut kanafondia paremmin.

Riisin sijasta käytin MyllynParas riisi-ohrasekoitusta. Olisin mieluiten käyttänyt pelkkää ohraa, mutten sitäkään löytänyt lähikaupasta jostain syystä. Ohra on kuitenkin riisiä ekologisempi vaihtoehto, lisäksi siinä on mm. paremmat vitamiini- ja kuitumäärät.
Jos nyt tekisin uudelleen vastaavaa, sen lisäksi että poistaisin koivista nahat ennen uunia, niin käyttäisin myös jotain yrttimaustetta sekä pippuria ja lisäksi laittaisin vuokaan mukaan esimerkiksi sipulia ja tomaattia, maustaisin myös hieman sitruunalla.

1 kommentti:

cebic kirjoitti...

Mie en taas puolestani ole koskaan käyttänyt noita ohrajuttuja :) Kiitos vinkistä!