sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Siivekästä nautaa eli yrttiset strutsipihvit


Kohtuullisen epäonnistunut kuva hyvin onnistuneesta ruuasta

Kokkailimme eilen illalliseksi strutsipihvit. Strutsin liha on verrattain terveellistä, siinä on alle viisi prosenttia rasvaa ja hyvin vähän kolesterolia. Liha ei muistuta tippakaan linnun lihaa, lähinnä naudan lihaa. Hintaa strutsilla on hieman enemmän kuin usealla muulla lihalla. Ostimme valmiit pienehköt Familia-merkkiset strutsipihvit, jotka maksoivat Prismassa noin kymmenen euroa/kaksi kappaletta.

Pitäisi vähän selvitellä, mistä voisi saada kotimaista strutsia täällä meilläpäin. Liha oli nimittäin varsin hyvää, ja koska sitä voi valmistaa suunnilleen samoilla tavoilla kuin nautaa, se on myös monikäyttöistä.

Hyvin vähän netistä tosin vaan löytyi strutsireseptejä verrattuna siihen, miten paljon yleensä löytyy reseptejä lähes aiheesta kuin aiheesta.

No, itse ajattelimme tehdä tällä kertaa vain melko yksinkertaiset pihvit ilman kummempia krumeluureja. Käytimme lihan mausteina kalafondia, mustapippuria pippurimyllystä, kuivattua kynteliä ja basilikaa sekä tuoretta basilikaa. Strutsi maistui meille siinäkin mielessä, että sen voi jättää reilusti mediumiksi.

Kunnollista kuvaa ei tällä(kään) kertaa saatu, sillä emme halunneet pihvien jäähtyvän huolellisemman kuvauksen seurauksena. Ruuan maku oli huomattavasti kuvan vangitsemaa ulkoasua parempi.

Strutsitila Syrjysen sivut.

2 kommenttia:

Janne Koo kirjoitti...

Viikonloppuna grillaillaan strutsia, ja reseptejä etsin. Me ostettiin strutsinlihaan Kilkkilän Farmilta Iitin Vuolenkoskelta. Heillä lihakarjana nautaa ja strutseja.

Mekuru kirjoitti...

Reseptiä etsimässä minäkin. Kiitos vinkeistä.