lauantai 13. helmikuuta 2010

Ojja Tunisiaa muistellen


Tänään on luvassa ojjaa. Pitkästä aikaa Tunisian makuja! Tällä kertaa Mama kokkailee ja kokeilee ojjaa yhden pannun jauhelihan, ja toisen pannun tonnikalan kanssa. Tunisiassa yleisimmät nauttimamme ojjan maut ovat olleet Ojja Merquez (resepti) ja Ojja Seafood/Shrimp.

Meidän ojjaan käytetään seuraavia aineksia:

Ojja jauhelihalla/ Ojja tonnikalalla

sipulia
valkosipulia
harissaa tai harissan tapaista chilitahnaa
tonnikalaa/jauhelihaa
munia yksi per ruokalija
tomaattimurskaa
mustapippuria
(suolaa, jos haluaa)
sokeria
timjamia


Ensin jauheliha paistetaan isolla pannulla erikseen. Sitten pienemmillä annospannuilla öljyssä kuullotetaan sipuli ja valkosipuli. Lisäillään tomaattimurska ja keitellään jonkun aikaa. Sitten ladataan mukaan tonnikala/paistettu jauheliha & mausteet ja annetaan kiehua. Lopuksi pläjäytetään muna päälle ja annetaan hyytyä hetki, tässä vaiheessa ei enää sekoiteta ainakaan kovin rajusti, ellei haluta munan rikkoutuvan.

Ojjaan tulee usein myös paprikaa, mutta meillä sitä ei käytetä minun mahani suosituksesta. Ojjaan voi toki laittaa muitakin vihanneksia makunsa mukaan. Seuraavalla kerralla voisikin laittaa vaikkapa papuja, sopisivat hyvin.

Ojja tarjoillaan annospannuilta vaalean leivän tai pitan tms. ja salaatin kanssa. Niiiiin herkullista! Kiitos Mama ruuasta!

Tunisialainen ruoka on muutenkin suuresti makuuni, tässä vinkkiä Wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Cuisine_of_Tunisia

Shakshouka on käytännössä lähes sama ruoka kuin ojja: http://en.wikipedia.org/wiki/Shakshouka

Ei kommentteja: