lauantai 19. huhtikuuta 2008

Makaronilaatikko pannulla

Tehtiin eilen makaronilaatikkoa pannulla Maku-lehden (2/08) ohjeen mukaan. Tai oikeastaan tehtiin kaksi pannullista, joista toinen lehden reseptillä ja toinen oli ohjeesta sävelletty tonnikalaversio.

Jauhelihamakaronilaatikko ja tonnikalamakaronilaatikko pannulla
3-4 annosta/per pannu

3 dl makaronia/per pannu
250 g jauhelihaa
100 g sipulikuutioita (pakaste)/per pannu
ripaus chiliä myllystä
paljon mustapippuria myllystä
2 ½ dl maitoa/per pannu
5 munaa/per pannu
liraus oliiviöljyä paistamiseen

Tonnikalaversiossa jauheliha korvattiin tulisella thai-tonnikalalla (pussi), tonnikalalla tomaattikastikkeessa (purkki) ja valkoisilla pavuilla tomaattikastikkeessa (½ purkkia).

Keitin makaronit kypsiksi. Makaronien kiehuessa paistoin jauhelihan ja sipulin pannulla ja maustoin. Toisella pannulla paistoin sipulit ja heitin tonnikalat ja pavut perään. Sekoitin maidon ja munat keskenään.

Sitten valutin makaronit ja sekoitin ne jauhelihan ja tonnikalan joukkoon pannuille. Kaadoin munamaidon sörsseleiden joukkoon ja annoin hyytyä noin vartin keskilämmöllä.

Ohjeen mukaan makaronilaatikko käännetään kannen tai lautasen avulla munakkaan tapaan. No, sanottakoon, että melkein onnistui. Sitten paistoin ruokia vielä muutaman minuutin. Tonnikalaversioon laitoin suolatonta yrttimaustetta lisäksi.

Molemmista pannuista tuli ihan hyvää. Jauhelihaversio oli hyvin perinteisen makuinen. Tarjosin ruuan raikkaan vihreän salaatin kanssa. Ja ketsuppia tietty kanssa!

Ruokaa tuli kerralla niin paljon, että sain pakkaseen muutaman astiallisen, ja jääkaappiinkin jäi vielä kahden hengen aterian verran odottelemaan.

Ei kommentteja: