lauantai 5. huhtikuuta 2008

Kielitietty - ruokaa porsaan kielestä

Teimme viime viikolla yhtenä iltana porsaan kieltä ruuaksi, kun saimme sitä lähikaupasta tarjouksesta. En ole ennen kieltä tehnytkään. Googlasin kielireseptejä ahkerasti, mutta juuri muuta ei löytynyt kuin seuraavanlainen perusresepti:

Ainekset
kieltä
vettä
keittovihanneksia
sipulia
valko- ja mustapippuria
suolaa

Keitin kieltä hetken ja poistin vaahdon. Sitten laitoin kattilaan lisää vettä ja kaikki nuo listassa olevat ainekset. Annoin kiehua kaksi tuntia.

Tarjosin kielen keitetyn parsan, uuden sadon perunoiden ja vihreän salaatin kera. Kielen kuoriminen oli hieman haastavaa ja vähän ne kielen nystyt ja paukamat ällöttivätkin. Kieli oli kuitenkin hyvää ja pehmeää.

Jälkeenpäin löysin sitten netistä ohjeen, että kieli nyljetään kärjestä tyveen päin ja leikataan viipaleiksi tyvestä kärkeen päin. Tuo tieto olisi voinut helpottaa kuorimista.

Kiinnostaisi, miten muuten kieltä voi laittaa kuin keittämällä. Keitettyä kieltä toki voi sitten syödä lämpimänä tai kylmänä, tai vaikka laittaa uuniin jonkun muhennoksen kanssa, mutta onkos muita valmistamistapoja? Lisäksi kiinnostaisi kielen ravintoarvot. Onkohan kieli terveellistä ruokaa? Täytynee googlailla lisää, mutta pikapuoliin tehdyn haun tulokset olivat hieman laihat näiden tietojen osalta.

Ei kommentteja: