torstai 17. huhtikuuta 2008

Kesäkurpitsa-chévrekeitto

4 annosta

1 sipuli
2 rkl valkosipulimurskaa
1 rkl juoksevaa Beceliä, öljyä tms. rasvaa
2 kesäkurpitsaa
6 dl vettä
150g Créme Bonjour Chévre & Yrttiä
reilusti mustapippuria myllystä

Hienonna sipuli. Kuumenna rasva ja kuullota sipulia ja valkosipulimurskaa hetki kattilassa. Suikaloi kesäkurpitsat ja lisää ne kattilaan. Kuullota noin 10 minuuttia. Lisää vesi ja hauduta kasviksia, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna, mausta pippurilla (ja tarvittaessa suolalla). Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Tämä on keittojen aatelia! Aivan uskomattoman hyvää. Olen saanut reseptin alun perin isältäni. Itse tein keittoa eilen ensimmäistä kertaa, mutta olen maistanut samaista keittoa iskän sekä Mikon äiskän tekemänä, ja aina on ollut yhtä hyvää. Eikä ole edes hankala tehdä. Suosittelen!

Ei kommentteja: