lauantai 3. toukokuuta 2008

Kikherne-tonnikalasalaatti


Tein tänään lounaaksi kahta salaattia, toisen oman makuni mukkaan, toisen Mikon. Tässä omani:

Kikherne-tonnikalasalaatti

Tästä annoksesta riittää kahdelle pääruuaksi, tai kolmelle (jopa neljälle) alkuruuaksi.

Ainekset:
reilu puolikas purjo
2 dl (keitettyjä) kikherneitä purkista
1,5 purkillista tonnikalaa vedessä
paljon mustapippuria myllystä
valkosipulista yrttimaustetta (suolatonta) reilusti
1 dl vihreitä viinirypäleitä
lollo rosso -salaattia
jäävuorisalaattia

Koristeeksi lautasen reunalle kirsikkatomaatteja, salaatinlehtiä ja tuorekurkkua - tai mitä ikinä mieleen tulee.

Halkaisin, huutelin ja paloittelin purjon. Huuhdoin ja valutin kikherneet. Kaadoin tonnikaloista veden pois. Laitoin purjon, kikherneet ja tonnikalan kulhoon. Maustoin pippurilla ja yrittimausteella. Sekoitin. Halkaisin viinirypäleet ja sekoitin mukaan. Sitten salaatit perään. Annoin maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen syöntiä.

Käytin kastikkeena kevyttä jugurttikastiketta tilkan.

Mainio lounas! Tomaatti ei varsinaisesti sopinut kovin kummoisesti viinirypäleen kanssa, mutta lautasen sai punaista käyttämällä kauniin näköiseksi. Ja tomaatit napsinkin lautaselta sitten alkupalaksi.

Resepti on HyväTerveyden KevytKokki -lehdestä (kevät 2008). Resepti on hieman muokattu oman maun mukkaan, mutta perusperiaatteiltaan ohjeesta.

Ei kommentteja: