lauantai 8. syyskuuta 2007

Tulinen katkarapukeitto Puken makuun

Tämä keitto on tehty käyttäen pohjana Fazerin rapureseptiä (leipäpaketista), mutta paljolti itse soveltaen. Fazerin reseptinä se on nimeltään Tuoksuva valkosipuli-rapukeitto.

Tämä keitto tehtiin lauantai-iltana alkupalakeitoksi. Pääruokana oli tonnikalatortillavuokaa sekä jauhelihatorillavuokaa. Salaattina oli Marttojen tonnikalapastasalaatti ja vihreää salaatti. Tässä siis keitto, joka maistui erityisen hyvin ystävällemme Pukelle, kun melko tulinen soppahan siitä sitten tuli. Keitto kävi hyvin tonnikalatortillavuokaan kastikkeeksi seuraavana päivänä.

Tarvikkeet:
4 paahtoleipäviipaletta
1 sipuli silputtuna
1 yksikyntinen valkosipuli silputtuna
öliiviöljyä
1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
noin 2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kalafondia 8 desiin vettä tai kalalientä (1-2 kalaliemikuutiota 8 desiin vettä)
mustapippuria myllystä reilusti
chiliä myllystä reilusti
roasted garlic & pepper -maustetta myllystä (Santa Maria)
2 dl kevytkermaa
200-300 g katkarapuja

Valmistus:
Paahdoin ja kuutioin leipäviipaleet, jotka tulivat keiton päälle krutongeiksi. Kuumensin öljyn kattilassa ja pehmitin sipulisilput. Ripottelin jauhot päälle ja lisäsin kalafondin, veden ja tomaattimurskan. Keitin vähän aikaa. Sitten lisäsin mausteet ja soseutin sauvasekoittimella. Lisäsin kerman ja katkaravut, kuumensin kiehuvaksi. Tarjosin krutonkien kanssa.

2 kommenttia:

Puke kirjoitti...

Hyvää oli :)

Tanja Karppinen kirjoitti...

Ehkäpä Hannakin nyt sitten innostuu vaikka kokkaamaan tätä :)