Kirjassa on melko kivoja reseptejä, eiliseksi illaksi valittiin Sydänystävällinen lihapata, joka löytyy näköjään myös netistä: http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sydanystavallinen-lihapata.
Reseptissä punaisella omat kommentit:
400 g | naudan sisäpaistia |
1 kpl | sipulia (oikein iso) |
1 rkl | Becel juokseva kasviöljyvalmistetta (käytin extra virgin oliiviöljyä) |
0,5 tl | pippurisekoitusta - laitoin mustapippuria myllystä, ja enemmän kuin ohjeessa |
2 dl | vettä |
2 dl | punaviiniä |
0,75 rkl | Knorr vasikkaliemitiivistettä - tuskin oli Knorr |
0,25 tl | rosmariinia - laitoin huomattavasti enemmän |
1 tl | timjamia - laitoin reilusti enemmän |
2 kpl | porkkanaa (suuria) |
150 g | Herkkusieniä |
1,5 dl | Becel Kevyt Ruokaa |
Leikkaa naudan paisti suikaleiksi ja sipuli viipaleiksi. Ruskista liha ja sipuli rasvassa padassa. Mausta pippurilla. Lisää vesi, viini, liemitiiviste, rosmariini ja timjami joukkoon. Suikaloi porkkanat ja lisää pataan. (Itse lisäsin jo tässä vaiheessa herkkusienet, etteivät jäisi niin raaoiksi, kun tykätään pehmeämmistä.) Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. (Kauemmin.) Viipaloi herkkusienet. Lisää herkkusienet ja Becel Kevyt Ruoka pataan. Hauduta vielä 5 minuuttia. Suurusta tarvittaessa Maizena-suurusteella. (Tarvittiin.) Tarjoa lihapata keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Hyvää oli, ja helppo tehdä. Haudutin jopa kauemmin kuin ohjeessa, mutta yhäkin porkkanat ja herkkusienet jäivät hieman koviksi. Niin varmaan ohjeen tarkoituskin, mutta ensi kerralla me haudutetaan varmaan kauemmin. Mahdollisen seuraavan kerran laitan ruokaan myös valkosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti