lauantai 8. syyskuuta 2007

Kanakeitto, joka maistuu keltaiselta

Oma versio kanakeitosta, maanantai 3.9.2007, eli arkiruokaa:

Löysin netistä noin sata reseptiä kanakeitolle. Säveltelin ja soittelin, tässä lopputulos. Hyvää oli.

1-2 pussia aurinkovihanneksia (riippuu, painotetaanko kanaan vai kasvikseen...)

650 g hunajamarinoituja kananpaistisuikaleita
kasvisfondia yhden kasviskuution verran (Provencal)
mustapippuria myllystä maun mukaan
reilusti alle 1 paketti tuorejuustoa, tässä sopassa oli "Italian yrtit" - suosittelen

10–12 dl vettä (paljonko kattilaan mahtuu :)
sitruunan mehua maun mukaan
makaronia
pari kolme desiä (keitettyjä)
sitruunapippuria paljon

valkosipulia ainakin parin kynnen verran

timjamia muutaman hippusen verran

oliiviöljyä kanan ja kasvisten paistamiseen

Paista kanat, valkosipulit ja kasvissekoitukset oliiviöljyssä. Lisää paistokset kiehuvaan veteen, jossa on jo fondit/kuutiot + mausteet. Lisää makaronit (jo aikaisemmin keitetyt). Keitä n. 10–15 min. Lisää tuorejuusto ja keitä vielä vähän. Tuoresalaatin kera aivan mainiota. Riittää seuraavaksikin päiväksi - tai no, riippuu perseen koosta :D

Ei kommentteja: