Ostimme perjantai-iltana härän ulkofileetä, ja
Mikon ehdotus oli, että tehdään siitä saslikkia ja grillataan. No mikä jottei!
Palastelin lihan sopiviksi kuutioiksi, ja marinadi syntyi
niistä aineksista, mitä kotoa löytyi. Melko sopivat ainekset löytyivätkin,
marinadista tuli todella hyvää, kuten siis myös lopputuloksesta, saslikista,
joka syötiin raikkaan salaatin kera.
Mainio marinadi saslikille
punaviinietikkaa,
inkivääriuutetta,
valkosipuliuutetta,
ketsuppia,
sitruunanmehua,
pippuria myllystä,
chiliä tai chilimaustetta,
namibialaista kapana-maustetta (tai jotain muuta grillausmaustetta tms.)
inkivääriuutetta,
valkosipuliuutetta,
ketsuppia,
sitruunanmehua,
pippuria myllystä,
chiliä tai chilimaustetta,
namibialaista kapana-maustetta (tai jotain muuta grillausmaustetta tms.)
Hujautin marinadin ainekset suoraan lihapalojen päälle,
sekoitin huolellisesti ja annoin lihan maustua marinadissa jonkun hetken, mutta
aikaa ei ollut tuntitolkulla, ilta oli pitkällä ja nälkä kurni. Silti marinadi
ehti loihtia lihaan saslikkimaisen, vivahteikkaan maun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti