Kun kebabeista on testattu döner ja vöner,
on aika testata blöner – "kebab" HK:n sinisestä :D Idea on hauska,
mutta pakko tunnustaa, ettei ole omani. Iltalehdelle kunnia tästä.
Blöner-kebab
jäinen lenkkimakkara
pitaleipää/tortillaa
pari tomaattia viipaloituna
jäävuorisalaattia suikaloituna
Kebabkastike:
purkki tomaattipyreetä
desi vettä
desi tomaattimurskaa
reipas turaus sitruunamehua
reilusti valkosipulirouhetta myllystä
kuivattua oreganoa
hippunen sokeria
muutama pikkulusikallinen jauhettua juustokuminaa
muutama pikkulusikallinen chilijauhetta
muutama pikkulusikallinen inkiväärijauhetta
inkivääriuutetta
Sinappijogurtti:
turkkilaista jogurttia
ruokalusikallinen Dijon-sinappia
Ensin kannattaa pitää jäistä lenkkiä hetki lämpimän veden alla, niin kuori irtoaa helpommin.
Sitten höyläillään kuorettomasta jäisestä lenkistä makkaralastuja kuorimaveitsellä tai vaikka juustohöylällä. Meillä kuorimaveitsillä ei saatu juuri mitään aikaiseksi – no, yksi haava käteen – mutta juustohöylä toimi huomattavasti paremmin.
Ensin kannattaa pitää jäistä lenkkiä hetki lämpimän veden alla, niin kuori irtoaa helpommin.
Sitten höyläillään kuorettomasta jäisestä lenkistä makkaralastuja kuorimaveitsellä tai vaikka juustohöylällä. Meillä kuorimaveitsillä ei saatu juuri mitään aikaiseksi – no, yksi haava käteen – mutta juustohöylä toimi huomattavasti paremmin.
Seuraavaksi makkaralastut levitetään uunipellille
leivinpaperin päälle ja paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin kääntelemäänkin kerran paistamisen aikana,
meiltä se unohtui. Lopuksi nostimme uunin lämmön 200 asteeseen vielä viideksi
minuutiksi.
Makkaralastujen paistuessa teimme kebabkastikkeen, eli laitoimme
kaikki kastikeainekset kattilaan ja annoimme kiehahtaa. Samalla sekoitimme myös
sinappijukurtin omaan kulhoonsa.
Parinkymmenen minuutin kuluttua otimme makkaralastut
uunista, laitoimme ne pataan kebabkastikkeen joukkoon ja sekoittelimme.
Lopuksi lämmitimme tortillat ja täytimme ne
makkaralastuilla, tomaatilla, salaatilla ja sinappijogurtilla. Ja tadaa, HK:n
blö on muuttunut blöneriksi, vieläpä yllättävän herkulliseksi sellaiseksi.
Huomio: Makkarastahan voi saada hyvää ruokaa, makkaraa vähemmän diggaileva emäntäkin
huokaa ;)
Alkuperäisen reseptin Mikko löysi Iltalehden sivuilta http://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201712052200579125_rh.shtml,
ja hyvä resepti onkin, mutta mehän emme tee mitään aivan reseptin mukaan, joten
yllä oleva on omalla twistillämme. Tapani mukaan lisäsin reseptiin muun
muassa sitruunaa ja inkivääriä, mausteitakin laitan aina enemmän kuin ohjeissa.
P.S. Alkuperäisessä reseptissä ruoka on nimetty blööneriksi,
meillä se on kuitenkin blöner. Sopii paremmin rimpsuun döner, vöner,
blöner.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti