Ostin pussillisen avokadoja ja testasin muutaman tavan
valmistaa niitä kananmunien kanssa – Kuorttisen luomumunien tietysti. Näitä
molempia raaka-aineita, munia ja avokadoja, kun nyt tunnutaan tässä
maailmanajassa terveellisinä pidettävän.
Tein avokado-munapommeja sekä uuniavokadoa. Molemmat ovat
oikein maukkaita ja yksinkertaisia tehdä.
Uuniavokado
Puolitin avokadot ja poistin kivet. Tässä kohtaa kannattaisi
varmaan kovertaa kiven reikää vähän suuremmaksi, että muna mahtuisi paremmin,
mutta minä en raaskinut, joten valkuaiset vähän valuivat avokadon yli.
Maustoin avokadoon rikkomani munat sitruunamehulla,
inkiväärijauheella ja suolattomalla sitruunapippurilla. Laitoin
puolikkaat sitten kulhoihin ja uuniin. Uunissa ne viihtyivät sen aikaa,
että munat vähän jähmettyivät, mutta keltuaiset eivät kovettuneet. Juustoraaste
sopisi varmasti myös avokadojen pintaan, mutta me nautimme avokadot ihan
tuollaisinaan.
Avokado-munapommit
Puolitin ja kuorin avokadot, poistin kivet. Tällä kertaa
koversin kivien reikiä hieman suuremmiksi kananmunia varten. Rikoin
munat sitruunamehulla maustettuihin avokadon puolikkaisiin, laitoin
toiset puolikkaat päälle ja kiedoin koko komeuden pekoniin. Pekonia
en tosin kuvittele terveelliseksi, heh, mutta kerrankos sitä on ulkosuomalainen
siskoni brunssilla ;)
Paistoin pommeja ensin pannulla, mutta laitoin ne sitten
vielä hetkeksi uuniin, että sain pekonista varmasti kypsää. Avokado sen sijaan
suojeli munia sen verran, että keltuaiset jäivät mukavasti lötköiksi. A vot!
Idean pommiin sain täältä: http://kohokohta.com/videot/avokado-muna-pekonipommi-taydellinen-aamupala-tassa/.
Uuniavokado syntyi ikään kuin sivutuotteena, kun avokadoja ja munia piisasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti