Eräänä sunnuntai-iltana löysimme Lidlin pakastealtaasta paneroitua keisarihummeria, joka on ainakin minulle tutummalta nimeltään scampi. Päätimme ottaa metsäkaurispaistille (lue metsäkaurisblogi tästä) alkupalaksi tätä merenherkkua.
Scampit (puoli pussillista eli 150 grammaa alkupalaksi kahdelle) laitoin uuniin vartiksi 200 asteeseen, kuten pussissa neuvottiin. Tarjoilin ne illallisen alkupalana tonnikalatahnaisen leipäpalan, salaatinlehden, tuoreen rosmariinin ja yksinkertaisen, makean jukurttikastikkeen kera.
Jukurttikastike
sitruunanmakuista Bulgarian jukurttia
sitruunapippuria reilusti
suolaa ripaus
sitruunanmehua tiraus
Alkupala oli tavallisehko eikä tappavan makurikaskaan, mutta sellaisenaankin varsin mukiinmenevä ja ihan hyvää. Maustoimme scampeja lautasella vielä sitruunalla, ja jukurttikastike oli varsin mukava lisä; makeahko, ja sopi hyvin paneroidulle äyriäisruualle. Suloista kirpsakkuutta toivat sitruuna ja sitruunapippuri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti