perjantai 31. joulukuuta 2010

Bucatini all' amatriciana - jotain aivan muuta kuin jouluruokaa!

Herkkupastaa hassulla mökkilautasella

Bucatini all’ amatriciana (kahdelle reilusti)

1 pieni sipuli
rypsiöljyä
1 pekonipaketti
1 tölkki kuorittuja tölkkitomaatteja
½ chilipaprika
valkoviiniä noin desi
pekorinoa olisin halunnut (kuten ohjeessa), mutta Tohmikselta ei löytynyt, joten käytimme parmesaania
mustapippuria
hippunen sokeria
sitruunapippuria
½ yksikyntinen valkosipuli
reilu ½ desiä kevyttä ranskankermaa
pastaa

Kuullotin sipulia ja valkosipulia pannulla öljyssä ja lisäsin sekaan pilkotun pekonin. Mikko poisti chilistä siemenet, pilkkoi sen aivan pieniksi paloiksi ja lisäsi palat pannulle. Seuraavaksi pannulle sekaan menivät viini ja tomaatit sekä pieni ripaus sokeria. Sitten lisäsin mustapippuria myllystä ja vähän sitruunapippuria ja annoin hautua noin 20 minuuttia, jonka aikana keitin pastan. Lopuksi sekoitin pastan kastikkeen joukkoon ja annoin muhia vielä hetken. Sitten pasta pääsi lautasille vihreän salaatin viereen, ja pastan päälle tuli vielä parmesaania sekä ripaus mustapippuria -> nälkäiset kokit pääsivät herkun kimppuun.

Tiedän Mikon pitävän spagetti carbonarasta kovasti, joten olin oikeassa siinä, että tämäkin pastaruoka tulisi maistumaan Mikolle paremmin kuin hyvin. Yllätin itsenikin pitämästä pastan mausta, vaikka pelkäsin siinä maistuvan liikaa pekonin. Pitkähkö hauduttaminen teki ihmeitä ja kastike oli taivaallisen makuista. Suosittelen!

Tämä resepti ei ole suoraan Hautalan kirjasta Tuulenhuminaa, tein sitä jäljitellen oman maun mukkaan mökkiversion, johon ainekset (valkoviiniä lukuun ottamatta, jonka saimme joululahjaksi) löysin Tohmajärven marketeista.

Ei kommentteja: