Talvi-illan muheva kaalikeitto
(oma sävellys kaapista löytyneistä aineksista)
Tarvikkeet:
vettä kattila/kattilat täyteen
kaalia yksi kerä
karjalanpaistilihaa (noin 700 g)
2 punasipulia
2 tl valkosipulimurskaa
mustapippureita reilusti
kasvisfondia
soijakastiketta
3 pötköä varsiselleriä
timjamia
muskottipähkinää (jauhettua)
pippurista yrttimaustetta (ilman suolaa)
loraus juoksevaa Beceliä lihan ruskistamiseen
Valmistus: Keitin ensin kovalla lämmöllä kaalisuikaleita ja vettä kattilassa. Sitten lisäsin sekaan kasvisfondia ja muskottipähkinää. Kaalin kiehuessa ruskistin lihan ja maustoin timjamilla sekä soijalla. Lisäsin lihan sekaan punasipulit ja valkosipulimurskan. Kaatelin lihat kasarista kattiloihin ja laskin lämpöä. Jätin muhimaan pitkäksi aikaa. Nyt odottelen. Kerron sitten myöhemmin, oliko hyvää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti