perjantai 9. marraskuuta 2007

Päärynä-viinipossua ja villiriisiä

Tein eilen illalla 8.11.07 ruuaksi päärynä-viinipossua ja lisäkkeeksi tummaa villiriisiä. Tein possun hyvin pitkältä Mitä tänään syötäisiin -ohjelman reseptin mukaan, joka löytyy myös netistä Mitä tänään syötäisiin -ohjelman reseptihausta: http://www.mtv3.fi/koti/mitatanaansyotaisiin/reseptihaku.shtml.

Olisin kuvitellut possu-päärynäruokaan sopivan paremmin valkoviinin tai siiderin kuin punaviinin, mutta ruuasta tuli aivan mahdottoman herkullista juuri tällä reseptillä. Mausteita laitoin enemmän kuin ohjeessa on neuvottu. Siis vain määrällisesti enemmän kutakin reseptin maustetta, en lisäillyt mausteita omasta päästäni tällä kertaa.

Ruuan kanssa ei tarvitse oikeastaan salaattiakaan, kun ruuan päälle lisätään reilusti kirsikkatomaatteja ja basilikaa, jotka ajavat saman asian. Myös ruokaan laitettava päärynä tuo raikkautta annokseen.

PÄÄRYNÄ-VIINIPOSSU



400 g porsaanlihasuikaleita, maustamaton
2 (250 g) sipulia
2 (500 g) päärynää
1 rkl öljyä paistamiseen
1 tl suolaa (meillä ei ollut, käytin Aromaattia)
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl punaviiniä
n. 3 dl vettä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl soijakastiketta
1 laakerinlehti
1/2 tl meiramia
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa


Kuori sipulit ja päärynät. Lohko sipulit ja paloittele päärynät. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä ja siirrä ne pataan. Ruskista myös sipulit ja siirrä nekin pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon punaviini ja vesi. Lisää balsamiviinietikka, soija ja laakerinlehti. Anna hautua kannen alla noin 50 minuuttia. Lisää päärynät ja meirami, jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.Ripottele päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja runsaasti tuoretta, hienonnettua basilikaa. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.

Kuva ja alkuperäinen resepti ovat Mitä tänään syötäisiin -ohjelman nettisivuilta.

Ei kommentteja: