Meillä kahden hengen taloudessa jää aina yksi kanankoipi kolmen kappaleen lootasta yli. Usein laitetaan ylijäämäkoipi seuraavana päivänä salaattiin. Tänään tein koivesta + muista kotoa löytyneistä aineksista pastakastikkeen.
Ainekset:
1 punasipuli
1 kypsä kanankoipi (voi laittaa kaksikin, ei ole liikaa)
vajaa (400 g) tölkki tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
reilusti valkosipulia
kirveliä
sitruunanmehua
kevytkermaa (makuna oli kookos ja lime)
sitruunapippuria
chiliä myllystä
vettä
vaaleaa Maizena-suurustetta
päälle:
minitomaatteja
parmesaanijuustoa
Kanasta nahka pois ja kattilaan, jonka perään sipuli silputtuna, vettä, tomaattimurska ja -pyree sekä kaikki mausteet ja sitruunanmehua. Keitellään hetkinen, sitten lisätään kermaa ja haudutetaan. Loppuvaiheessa lisätään suurustetta ja annetaan kiehahtaa vielä pikkuisen. Kastike tarjotaan täysjyväpastan kanssa ja päälle ripotellaan minitomaatit halkaistuina ja parmesaanijuustoa raastettuna. Ja kyllä on hyvää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti