Ajelimme lauantaina Hämäläisen
puutarhatilalle yrtti- ja taimiostoksille. Tottuneesti marssimme
sisään kasvihuoneeseen ja rupesimme ihailemaan viherloistoa sekä valitsemaan
mieleisiämme kotiin vietäviksi. Henkilökuntaa ei kasvihuoneessa ollut kissaa
lukuun ottamatta paikalla, joten katsoin parhaimmaksi pirauttaa omistajalle.
Omistaja oli parhaillaan kauppa-asioillaan, ja puutarha ei varsinaisesti vielä ollutkaan edes auennut tälle keväälle, vaikka kylteistä olisi voinut muuta päätellä, mutta onneksi omistajan poika oli kotona ja tuli rahastamaan ostoksemme.
Taisimme olla vähän liian innokkaita tänä keväänä, mutta nyt
parvekkeellamme on jo amppelissa mansikka, metsämansikka ja tomaatti.
Altakasteluruukkuihin olen siirtänyt pari basilikaa ja timjamia, rosmariinin,
korianterin, sitruunamelissan, tillin – ja nyt kun ollaan jo toukokuussa, ja
puutarhamyymälät virallisesti auki, käymme hakemassa monta muutakin kivaa
yrttiä lisää.
Tässä viime syksyn ”yrttiloistoa”: http://tanjan-mausteet.blogspot.fi/2017/09/yrttitarha-omalla-parvekkeella.html eli
vähän jo rupsahtaneet viheriäiset, mutta kunhan nyt tämä kevät kunnolla
käyntiin lähtee, lupaan kuvia entistä ehommista yrttilöisistä.
Tällä hetkellä parvekkeella sinnittelee kymmenen tapausta,
toivottavasti saavat iltapäiväaurinkoa jo heti vaikka huomenna pikkuisen.
Shokki on melkoinen, kun kasvihuoneen kuuma, kostea, hikinen +30
vaihtuu parvekkeeseen...
Sähköllä toimiva hiiligrilli sen sijaan ei ollut
shokissa, vaan mainiosti onnistuivat vapunpäivän saslikit - ja ihanat tilli,
basilika, korianteri ja timjami täydensivät lähes autenttisella marinoinnilla loihditut kaukasialaiset saslikkimaut!
P.S. Hassu aasi otti meidät vastaan tilalla:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti