Olen pitänyt perinteisen sushin tekemistä liian
vaivalloisena näpertelynä
tehdäkseni sitä itse, joten ilahduin kovasti, kun törmäsin muutamaan reseptiin,
joissa oikaistiin parit mutkat suoriksi, joten otin niistä mallia ja
syntyi oikaisushi.
sushiriisi
paketti (500 grammaa) sushiriisiä
reilu kaksi desiä väkiviinaviinietikkaa (valkosipulilla maustettua)
sitruunanmehua
puoli desiä sokeria
teelusikallinen suolaa
paketti (500 grammaa) sushiriisiä
reilu kaksi desiä väkiviinaviinietikkaa (valkosipulilla maustettua)
sitruunanmehua
puoli desiä sokeria
teelusikallinen suolaa
wasabimajoneesi
reilu 100 grammaa kevytmajoneesia
tuubi (45 grammaa) wasabitahnaa
reilu 100 grammaa kevytmajoneesia
tuubi (45 grammaa) wasabitahnaa
kasvispalat
avokadoa
muutamia retiisejä
puolikas tuorekurkku
tuoretta tilliä, korianteria, timjamia ja basilikaa
suolatonta sitruunapippuria
avokadoa
muutamia retiisejä
puolikas tuorekurkku
tuoretta tilliä, korianteria, timjamia ja basilikaa
suolatonta sitruunapippuria
kalapalat
graavilohta
kirjolohta uunissa (mausteena suolaton sitruunapippuri, sitruuna, jauhettu inkivääri ja inkivääritahna sekä Sriracha-kastike)
tuoretta tilliä, korianteria, timjamia ja basilikaa
suolatonta sitruunapippuria
graavilohta
kirjolohta uunissa (mausteena suolaton sitruunapippuri, sitruuna, jauhettu inkivääri ja inkivääritahna sekä Sriracha-kastike)
tuoretta tilliä, korianteria, timjamia ja basilikaa
suolatonta sitruunapippuria
tarjolle sushin kanssa
vähäsuolaista soijakastiketta
sushi-inkivääriä
vähäsuolaista soijakastiketta
sushi-inkivääriä
Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa
välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta. Siirrä riisi kattilaan ja
liota vedessä vielä 15 minuuttia ja siivilöi vesi pois. Minulla meinasivat
karata tässä kohtaa riisit, koska siivilässä oli liian isot reiät :D
Lisää vettä kattilaan noin seitsemän desiä. Pidä liesi
kovalla lämmöllä, kunnes riisi kiehuu, sitten pudota lämpöä ja keitä kannen
alla kymmenen minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua
kannen alla 15 minuuttia.
Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa etikka, sokeri ja suola
pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on
liuennut. Älä keitä. Jäähdytä liemi ja lisää siihen sitruunaa.
Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle.
Kääntele riisiä varovaisesti, että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry
pääsee pois. Minulla oli niin tujakka liemi, että silmistä tuli ihan vettä
höyryjen ansiosta.
Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita leivinpaperi uunipellille. Painele riisi tasaiseksi
kerrokseksi pellille muovipussin avulla.
Sekoita majoneesi ja wasabi. Levitä seos riisilevylle.
Leikkaa levy sopiviksi paloiksi.
Mallia oikaisushiin otin Yhteishyvän nettisivuilta näistä
kahdesta reseptistä ja loput säädin mieleni mukaan:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti