Olen ihan hurahtanut inkivääriin, ollut jo pitemmän aikaa. Inkivääriä voi laittaa melkein ruokaan kuin ruokaan sen monissa eri muodoissaan - tuoreena, maustejauheena, valmiina murskana, marinoituna, säilöttynä ja niin edelleen. Inkivääri ei ole vain hyvää, vaan myös todella terveellistä nykyoppien mukaan.
Olen tehnyt juustosalaattia monella omalla reseptilläni, nyt tässä reseptissä isoin tuunaus on juurikin runsas inkiväärin käyttö.
Inkiväärinen juustosalaatti
Salaatti:
vihreä omena
puolikas tuorekurkku
täysjyvämakaronia
juustoa
Kastike:
kermaviili (kevyt)
majoneesi (kevyt)
salaattikastike (Öljypuun vahva valkosipuli)
tuoretta inkivääriä pilkottuna
tuoretta valkosipulia pilkottuna
sitruunamehua
sinappia
inkiväärihunajaa
suolatonta sitruunapippuria reilusti
chiliä myllystä
Salaatin päälle:
paahdettuja cashew-pähkinöitä
tuoretta timjamia ja basilikaa
Pilko salaatin ainekset, keitä makaronit, paahda cashew-pähkinät öljyssä, sekoita kastike.
Laita salaatti kulhoon ja kastike salaatille. Sekoita. Päälle vielä paahdetut cashew-pähkinät ja tuore timjami.
Tässä kohtaa jos ei nälkä vielä tapa, salaatin voi laittaa jääkaappiin tekeytymään vähäksi aikaa. Ja ihan lopuksi sitten ennen tarjoilua basilika vielä salaatin päälle. Hyvää ruokahalua!
m,m
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti