maanantai 23. lokakuuta 2017

Chiliset inkivääripikkelöidyt porkkanat


Hyvää iltaa, täällä kirjoittelee inkivääriin hurahtanut. Tällä kertaa innoituksen ruokalajiin antoi K-Ruoka-lehti, jonka reseptiin tämä hieman tulisemmaksi tuunattu reseptini pohjaa.

Porkkanoita
Inkivääriä raastettuna
Mandariinia

Liemi:
Vettä
Valkoviinietikkaa
Väkiviinaetikkaa
Sokeria
Natural Umamia
Mustapippuria myllystä
Valkosipulia myllystä
Chilijauhetta

Sitruunapippuria (suolatonta)

Porkkanat ja inkivääri
Mandariini sekaan
Liemi päälle
Kuorin porkkanat ja viipaloin ne. Kuorin ja raastoin inkiväärin, sitten sekoitin sen porkkanoihin. Palastelin kuoritun mandariinin porkkanoiden päälle.

Tuuppasin liemen ainekset kattilaan, annoin kiehahtaa ja jäähtyä.

Kaadoin liemen porkkanoiden päälle lasikulhoon, suljin kulhon ja laitoin jääkaappiin. Alkuperäisessä ohjeessa sanottiin, että pari tuntia jääkaapissa riittää, mutta meillä tätä syötiin vasta seuraavana päivänä. Tarjoiluvaiheessa ripautin vielä suolatonta sitruunapippuria päälle. Avot sie!

Maistuu hyvältä ja sopii monenlaisen ruuan kylkeen. Lienee kohtuullisen terveellistäkin.




Ei kommentteja: