perjantai 15. toukokuuta 2015

Tuoretta tilliä tonnikalapitsaan, todellakin!


Tuoretta tilliä tonnopitsaan! Mikkokin tykkäsi - joskin mainitsi maun hieman pervoksi.

Söin joitain vuosia sitten Latviassa tonnikalapitsaa, jossa oli runsaasti tilliä. Vihdoin kokeilin itse kotona, että oliko se vaan todella hyvä pitsa muuten, vai toimiiko tilli todellakin pitsassa. Ja sehän toimii!

Aika paljon matkustavana ja pitsaakin silloin tällöin maistelevana voin sanoa, että ensimmäinen ja ainoa kerta, kun tonnikalapitsassa on ollut tilliä, ainakaan havaittavissa määrin, on ollut tuolloin mainitsemallani kerralla Latviassa. Tästä lähtien sitä on AINA kotitekoisessa tonnikalapitsassani. Nyt kyllä alkavat vaatimukseni pitsalle hiljalleen olla sellaiset, ettei missään enää voi saada parempaa pitsaa kuin kotona. :D

Täydelliseen tonnikalapitsaan tulee siis suunnilleen tällaisia aineksia:

hyvä, hieman paksuhko pohja
chilillä ja valkosipulilla maustettu tomaattikastike, jossa ripaus LUT:n hunajaa
eettisesti kalastettua tonnikalaa purkista (vedessä)
tuoretta tomaattia
ananasta
vähärasvaista fetaa
suolakurkkua
(aurinkokuivattua tomaattia, ehkä)
valkosipulia
mozzarellaa ja emmentaalia
suolatonta sitruunapippuria
Öljypuun valkosipulimajoneesia muutama tilkka
TILLIÄ

Päälle paistamisen jälkeen:
taas TILLIÄ
ja Öljypuun valkosipulimajoneesia muutama tilkka
sekä vahvaa Texas Pete -kastiketta, valkosipulista totta kai
mustapippuria myllystä
tuoretta tomaattia
oreganoa
ja hitunen juustoa vielä

Tästä ei pitsa parane, voin luvata :)

P.S. Ainakin tiedän, mitä teen siskolleni illalliseksi, kun seuraavan kerran ollaan meillä.

Ei kommentteja: