sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Jordanian cooking: kurkkua jukurtissa

Tässä jordanialaisen ravintolan kurkku-jukurttisalaatti tammikuussa 2013.

Tulipa testattua eräs Lähi-idän klassikko, kurkku-jukurttisalaatti. Salaatti on hieman harhaanjohtava nimitys, lopputulos muistuttaa - ja kuuluukin muistuttaa - enemmän kastiketta. No, yksinkertaisesti ruokalaji on kurkkua jukurtissa, Joka tapauksessa, erittäin helppo ja nopea tehdä, todella herkullinen, sopii monen ruuan kylkeen ja alkupalaksi esimerkiksi pitaleivän kanssa syötäväksi.

Alkuperäinen resepti Jordanian Cooking Step by Step -kirjasta

Kurkkua jukurtissa


puolikas iso kurkku
maustamatonta jukurttia pari desiä
valkosipulia maun mukaan, yksikyntinen iso valkosipuli passaa hyvin
(suolaa)
minttua
(vähän vettä)
Omasta luomuksestani ei tällä kertaa tullut otettua parempaa kuvaa.

Sekoita jukurtti ja vesi. Lisää raastettu tai muutoin pieneksi silputtu kurkku, silputtu valkosipuli, silputtu tai kuivattu minttu ja sekoita kaikki oikein kunnolla. Tarjoile kylmänä esimerkiksi pitäleivän kanssa tai voileivän sisällä.

Ei kommentteja: