lauantai 23. helmikuuta 2013

Jordanian cooking: hummus


Lähi-idän varmasti suosituin alkupala, hummus, valmistuu yllättävän helposti. Tein hummusta ensimmäistä kertaa itse Jordanian matkamme innostamana, ja heti tuli hyvää, parempaa kuin kaupasta ostettu valmishummus. Myös lähikepsulamme Tasty Foodin Libanonista kotoisin oleva omistaja tekee erittäin herkullista hummusta.



Hummukseen tarvitaan:

kikherneitä purkillinen/rasiallinen
valkosipulia maun mukaan, eli kokonainen yksikyntinen meni meillä
sitruunanmehua
seesaminsiementahnaa eli tahinia pari ruokalusikallista

(persiljaa koristeeksi - en laittanut)
(suolaa, jota en myöskään laittanut)
kuminaa hitunen sekaan ja päälle
öljyä tilkkanen päälle
kirpeää kirgiisialaista pöytämaustetta (joka ei todellakaan ole olennainen tai mikään osa hummusta;)


Ajoin kypsät kikherneet ja kaikki loput ainekset (paitsi öljyn) soseuttajalla möhjöksi ja voila - hummus oli valmista! Koristelin muutamalla kikherneellä, öljyllä ja kirpeällä kirgisialaisella pöytämausteella. Tarjosin hummusta tuoreiden pitaleipien kanssa. Ja hyvää oli!

P.S. Tästä määrästä syö jo isompikin porukka, ainakin neljä tai jopa kuusi (laihaa naista).

Ei kommentteja: