Teinpä sitten yhtä georgialaista suosikkiamme, hatsapuria, ensimmäistä
kertaa itse kotona! Luin aika monta reseptiä kirjoista ja netistä, tällaiseen
omaan sovellukseen päädyin:
Georgialainen herkku,
hatsapuri
Taikina:
kermaviiliä puoli purkkia
smetanaa puoli purkkia
1 muna
50 grammaa sulatettua voita
reilut 3 desiä vehnäjauhoja
puoli teelusikallista suolaa
teelusikallinen ruokasoodaa
Täyte:
juustoraastetta (edamia ja fetaa)
muna
yksikyntinen valkosipuli
öljyä
Sekoitetaan kermaviili, smetana, voisula ja muna keskenään kulhossa. Toisessa astiassa sekoitetaan vehnäjauhot, suola ja sooda. Sitten yhdistetään seokset ja vaivataan kevyesti taikinaksi, joka jätetään lepäämään joksikin aikaa, ehkä tunniksi.
Sillä aikaa raastetaan juusto ja sekoitetaan muna juustoraasteeseen. Murskataan omassa kupissaan valkosipuli ja sekoitetaan öljy mukaan.
Sitten tehdään taikinasta pellille lätty, jonka päälle levitetään ensin valkosipuliöljy ja sitten juustokastike.
Hatsapuri menossa uuniin |
Hatsapuri uunissa |
Jotkut taittavat
taikinaa myös lätyn päälle, mutta useammin olen törmännyt sellaisiin
hatsapureihin, joita ei ole suljettu. En siis sulkenut omaani.
Uunissa komeus viihtyi noin 25 minuuttia suunnilleen 200 asteessa.
Valmis hatsapuri |
Hyvää tuli, mutta ei tällä hirveästi ollut tekemistä niiden hatsapurien kanssa, joita Georgiassa, Venäjällä ja Kirgisiassa ollaan syöty. Vaikka adzikaakin oli kyytipojaksi. No, ainakin juusto oli väärää, pitäisi mielellään olla kai sulugunia. Mistä sitä saa Suomesta? Entä resepti muuten? Taikinakin oli meillä hieman erilaista kuin maailmalla, ainakin vähemmän rasvaista. Tämä oli varsin hyvä ensimmäinen yritys, seuraavalla kerralla täytyy kokeilla jotain muita jippoja.
Hatsapuri, salaatti ja adzika-kastike |
9 kommenttia:
Iso peukku :)
T: Taru
Kiitti Taru! Ja tosiaan, tällä hetkellä ilmassa on erityistä innostusta georgialaiseen ruokaan (aika luonnollista, kun siellä ollaan just oltu), joten tulee varmaan väsäiltyä muitakin herkkuja, kunhan vaan joku ilta taas on aikaa. :)
Hei!
Ainakin Helsingissä saa georgialais-saksalaista zulugunia Eesti-kaupoista sekä Itiksen Kalinkasta.
Hyvä vinkki, kiitti! Pitääpä käydä ostamassa, kun Helsinkiin on seuraavan kerran asiaa. :)
Hei!
Oletko tehnyt itse adzikan vai ostanut valmiina? Ohjetta kaipailisin :) Jos viitsit, niin kommentoi vaikka mun blogiin tms :)
Ostin eilen suluguni-juustoa täältä Pietarista, ihan lähikaupasta. Viikonloppuna kotona saattaapi vaikka syntyä taas hatsapuri! Pari edellistä yritystä ovat olleet myös kohtuullisen onnistuneita, mutta ilman sulugunia. Nyt on odotukset korkealla oikean juuston kanssa. ;)
Ja Kiiki, käytän sekä valmista kaupasta ostettua että itse tekemääni adzjikaa, ohjeen kirjoitan piakkoin ehtiessäni.
Hei! Toinen bloggaaja on kopioinut reseptisi ja väittää sitä itse keksimäkseen. Asiasta on huomautettu, mutta bloggaaja ei suostu poistamaan postaustaan.
Ihana autenttinen ja kivalla tavalla kotoisa ruokablogi! :) KIITOS, tätä lisää. Toi leipä on ihan parasta. Palasin juuri lomalta Moskovasta ja tietysti heti aloin haaveilemaan gruusialaisen keittiön saloista myös täällä Suomessa. -Lili-
Lähetä kommentti