lauantai 19. maaliskuuta 2011

Zakuskalautanen arkisista aineksista


Tässä nyt ei ole sen kummempaa tarinaa kerrottavaksi eikä reseptiä (hehe) laitettavaksi, mutta kyllähän tuosta yhden illan maukupaloiksi oli. Satsiin kuului vielä jotain tuoreita, kuten kurkkua yms., mutta kuva tuli otettua ennen tuoreiden tuotteiden esiinmarssia jääkaapista.

Käytän mielelläni venäläistä alkuperää olevaa sanaa zakuska tällaisista pikkupurtavista, vaikka toki voisi puhua vaikka mezeistä tai antipasteista. Suomeksi sanalla 'alkupala' ei mielestäni ole aivan sellaista merkitystä kuin esimerkiksi juuri zakuskalla. Vai millä nimellä tällaisia suomeksi tulisi kutsua?

Ravintola Linnoituksen Krouvi Lappeenrannassa kutsuu zakuskalautasta hauskasti sapuskalautaseksi: Tästä linkistä voi käydä vilkaisemassa sapuskalautasen: http://tanjan-maistamista.blogspot.com/2010/06/linnoituksen-krouvi-oli-auki.html

1 kommentti:

cebic kirjoitti...

Oii mitä ihania herkkuja! Mie tosiaan sain Jamie Oliverin parilagrillin joululahjaksi, joten ainakin toistaiseksi hellalle laitettavan parilan ostaminen saa jäädä - grilliä mulla ei kerrostaloyksiössä ole, maalla ja porukoilla sitten on mitä on. Innolla odottelen grillivoin ohjettasi! Maustevoit kyllä toimii, vois laittaa vaikka etanoillekin.